Quantcast

Уволниха шефа на строителния контрол, допуснал „Дюнигейт“

Последна промяна на 15 февруари 2013 в 19:25 1547 1

Разораните дюни в Несебър, които станаха повод за проверки на всички продажби на държавни гори. Снимка: БГНЕС
Разораните дюни в Несебър, които станаха повод за проверки на всички продажби на държавни гори. Снимка: БГНЕС

Началникът на РДНСК – Югоизточен район Георги Георгиев е уволнен, съобщиха от министерството на регионалното развитие. На негово място за и.д. началник е назначена досегашната шефка на бургаското звено на строителния контрол Ваня Радева.

Уволнението на шефа на строителния контрол за цяла югоизточна България идва близо 2 месеца след избухването на скандала с продадените пясъчни дюни в Несебър.

От МРРБ не дадоха ясно обяснение за отстраняването на началника. В съобщението на ведомството се казва, че Георгиев е освободен след извършеното годишно оценяване на служителите за изпълнението на заеманите от тях длъжности за 2012 г. Т

Георгиев бе началник на регионалната дирекция по строителен контрол в продължение на близо две години. Той е юрист по образование.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2013 в 08:57

Уволниха го за замазване на очите, сега ще го назначат за цялостно творчество на " виШа рУководна" длъжност на друго място - Бургас или София. А архитект Тихолов каква санкция ще понесе заради безобразията които е нацвъкал навсякъде от Дунав до Резово? Предполагам никаква - 5 000 лв. е смешна глоба на фона на хектарите РЗП само по Черноморието.