У нас са най-големите расисти и хомофоби

Последна промяна на 17 май 2013 в 15:42 8375 50

Гей парад в София Снимка: БГНЕС
Гей парад в София Снимка: БГНЕС

Две международни проучвания, публикувани в чужди медии, поставиха България сред най-нетоларантните държави по отношение на хората от различни раси и на тези с нетрадиционна сексуална ориентация.

България е държавата в ЕС с най-лоша среда за хомосексуални, лесбийки, транссексуални и бисексуални, изчисли европейско изследване на ILGA-Europe, цитирано от БТА.

Според изследването за Стария континент, най-недружелюбни към хората са с различна сексуалност са страните от Източна Европа. Най-нетолерантни са в Русия, а след това е групата, в която попадат България, Турция, Беларус, Италия. 

Най-широко скроени по отношение на различната сексуална ориентация са британците. Втори са белгийците.

В доклада в раздела за България няма директна оценка за най-лошо представяне. Записано е обаче, че откритите хомофобски изявления на правителствени представители, религиозни водачи, както и на екстремисти, остават срещано явление. Като примери са дадени изявления на бившия министър на културата Вежди Рашидов от януари миналата година, на православен свещеник от Сливен, на националистически организации.

По скала от 1 до 10 оценката сред българското общество за търпимост по темата е 3,7 при среден резултат за ЕС 6,6.

Американският "Вашингтон пост" пък публикува изследване на шведски учени, според което Албания, България, Молдова и Франция са най-расистки настроените държави в Европа. Нивото на расизъм е измерено въз основа на въпроса "Съгласни ли сте да имате съсед от друга раса?". В челната четворка, в която попада България, между 20 и 30 процента от анкетираните са заявили, че не желаят съседи от друга раса.

В следващата група расистки настроени държави попадат Румъния, Сърбия, Македония и Унгария, където между 15 и 20 процента от жителите не желаят това.

 Най-толерантите европейци са жителите на Норвегия, Швеция, Великобритания, Латвия и Андора, а в световен мащаб - Австралия, Канада, Нова Зеландия, САЩ и повечето страни от Южна Америка, където под 5 процента от гражданите са заявили, че не желаят за съседи хора от друга раса.

 В световен план най-много расисти има в Хонконг и Бангладеш (над 70%), Йордания (над 50%) и Индия (над 40%).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2013 в 08:59

Ей ,даниела - ти верно си един от най-безнадеждно пропадналите индивиди , които съм виждал някога ! Ти си срам за човешката раса като цяло ... може ли да си гаден , мръсен изрод , че и на всичкото отгоре да казваш как да имаш дете е извращение... Боже Господи прибери си вересиите ... Ти как си се родила бе , кирлив боклук такъв ?? И как ще продължи човешкия род ако хората са всичките изроди като теб и себеподобните ти маймуни ?!?!?!

23.05 2013 в 14:37

Цитат: "В световен план най-много расисти има в Хонконг и Бангладеш (над 70%), Йордания (над 50%) и Индия (над 40%)."
:) е, това значи обяснява всичко ...
Покъртителен материал, горките бенгалци,не стига че братята им по вяра пакита ги колят години наред, не стига, че религиозни фундаменталисти, кат майка тереза (не бива да се пише с главна буква, а цинцарското име не го помня) се упражняваха върху мизерията и болестите им да си правят евтин ПР образ за повечко кинти в касичката, не стига, че са роби от сутрин до вечер в собствената страна, и най-преследвани в другите, ами накрая им лепнаха клеймо на най-големите расисти.
Оттук какво да кажем за "расизма" на българите, най-тормозения народ в Европа и първия народ в Европа претърпял геноцид през 1913 г.
Пак промивки на мозъци ...

19.05 2013 в 11:27

И не знам колко е повод за гордост и проява на демократичност на американското общество, че лансира поредното обществено разделение, при условие, че почти половината хора явно не се особено доволни от нуждата на част от населението да пре-експонира постоянно сексуалната си ориентация?!...

Забеляза ли, че децата са им трън в очите??? Т.е. - естествените неща!!! Това ме изненада, честно казано, и мен. Значи, нормалността по улиците извиква нужда у някои хора да бъде компенсирана от не-нормалност. Brilliant!

Освен това... очевидно теб пък мачовците те дразнят! ;)

... Явно просто трябва да приемем, че крайностите са дразнещи, независимо от посоката си.

Що се отнася до Даниела_21 - надявам се да намери начин да излъчва сила и да изразява себе си по начин, който подхожда на пола й; грубостта не е признак на мъжественост дори и при представителите на съответния пол, а при обратния - направо е грозно.

19.05 2013 в 10:29

А защо трябва на педерастията да се гледа едва ли не като на ценност?!? Да се отъждествява с институции, с които тя естествено няма нищо общо като брака? Това, което се изисква от нас, хората, е в най-добрия случай да проявяваме толерантност, цивилизованост, ако щеш, към различните, и ние го правим, но не и признаване, че е норма един феномен, който не е. Не е престъпление, както е било възприемано в Щатите в годините, когато е бил "Див запад" и хората всячески са се стараели да запазят обществото от вредни за него явления, които са считали, че водят до развращаване и са се опасявали, че могат да намалят прираста - нещо важно в онези години, когато е имало нужда от работна ръка. Има прекрасен филм за това, но не помня как се казваше... Селяните разбраха за връзка между двама мъже, събраха се и пребиха до смърт доста жестоко единия от двамата, по традиция в такива случаи... Не одобрявам да се убиват хора с някакъв... специфичен, хормонален баланс, да го наречем. Не ми пука дали държавата ще им позволи да се "женят". Сред хетеросексуалните брака губи популярност така че, както е тръгнало, в бъдеще може да се женят само гейовете ;)

Аз лично нямам особен проблем с това, защото човешките институции като цяло са изкуствени, объркани и се объркват все повече... Личностите са това, което има значение.

Конкретно твоята носталгия към България не знам на какво се базира... Аз тази пролет прекарах във Варна и тук въздухът мирише на щастие!!! :) За десетина години в Лондон бях забравила как ухае рая- на море, слънце и цъфнали дървета. Оказа се, че все още съществува, както го помня ;)

Не е важно къде си, а какво си ти. Така, че дилемата ти е несъществена. Колкото повече гледни точки - по-добре!

19.05 2013 в 06:04

Дори да приема че това което казваш е вярно (не е, в БГ скинари са убивали хомосексуалисти) в момента в САЩ над половината от населението подкрепя пълна легализация на гей-браковете и произхождащите от това права на свиждане в болницата и наследство на пенсионни бенефити, като два примера. Миналата седмица два щата легализираха браковете, до месец два те ще бъдат легализирани и от моя щат. Та докато света прогресира България гордо тъпче на едно място, и да перефразирам Алеко, се тупа по влакнестите гърди и зее "Булгар!" Коментарите под тази статия са достатъчно ясна илюстрация за този позор, изпълнени с омраза и злоба и безгранична игнорантност. И защо? Може би много от тези мачовци се съмняват в своята хетеросексуалност и хиперкомпенсират. В САЩ това се случва достатъчно често. Колебаех се дали изобщо да подемам темата, но в края на краищата мълчанието е форма на съгласие, и аз изобщо не възнамерявам да заемам страната на омразата. Най малкото защото дискриминацията срещу когото и да било води до дискриминация и срещу все повече групи. Най вече, питам се защо се опитвам да създавам българско самосъзнание и гордост в децата си? С тези злобни и игнорантни екземпляри които са писали тук ли да се гордеят? Или с това че простотията явно вече се приема за национална ценност и бива ревностно защитавана? Дай ми една две причини, заяото напоследък ми е трудно да ги намеря

18.05 2013 в 20:16

Прав ти път terminal-1 and terminal-2.

18.05 2013 в 18:50

Ъъъ...

18.05 2013 в 18:45

Човек, на който децата му набиват комплекси само с присъствието си не само, че няма работа на улицата да се прави на "горд?!" или интересен, ами си е чисто за затваряне в съответно заведение!!!

Аз съм хетеросексуална, нямам деца и на този етап изобщо не ми липсват. Радвам им се като ги видя, щото са сладки, подрастващи хора :)

18.05 2013 в 16:56

Кое по-точно ти се налага да търпиш, балансираната?
Някой хомосексуален ти е показал половия си орган, правили са секс пред теб, целували са се, държали са се за ръка? Конкретно за теб/твой близък, а не каквото си чела/чувала?
Защото аз всеки ден виждам вашите бебета и деца по улиците, даже ми се правят забележки като не правя място на дете или бременна в градския транспорт... Ама то това няма нищо общо, нали така, децата са свише, другото - разврат гаден.

Парадът в Рио е общ и никой не е против него, защото хората са единни и не се обиждат на педерасти. И после оня Wattie ще ми каже, че е по-добре едно дете да бъде гледано в дом, за да не му бил кошмар животът... Те нещата са взаимносвързани. Когато вие не признавате чужд модел, как иначе ще може да бъде отгледано дете в хомосексуално семейство без травматизиране? Както един приятел казва: "Ние нямаме нищо против черните, но да си стоят в Африка"

И за каква сила гвориш? Парадът е един ден. Аз теб тук от месеци трябва да те чета постоянно, дето не мога да те понасям, ако искам да знам какво е мнението на хората... щото иначе гледай как ти влиза грубо.

18.05 2013 в 16:55

Норвегия първо да отговори на ООН на обвиненията за - масово нарушаване правата на децата и техните родители от държавата им, да отговори на ООН за огромният брой процент насилствено отнети деца- тогава да дава акъл на такива като нас. Намерих не-руски източник, ето Норвежски (тяхна правозащитна организация)

Norway has been criticized by the UN for the number of custody and sentenced in Strasbourg. Many of the online activists believe child welfare has not taken note of criticism.
http://www.tnp.no/norway/panorama/2704-an-unfinished-debate-on-barnevernet

(с това аз приключвам тази тема.)