TV7 с нов собственик

20 ноември 2012 в 15:42 3578 0

Евелина Колева и Патрик Матрин
Евелина Колева и Патрик Матрин

Английският инвестиционен фонд Alegro Capital е новият официален собственик на телевизионните канали TV7, Super7 и BBT.

Новината бе съобщена с фанфари от членове на досегашното ръководство на трите медии - изпълнителният директор на ТВ7 Евелина Колева и членът на борда на директорите Александър Пайр. На пресконференцията присъства и представителят на новия инвеститор - Патрик Мартин. 

От думите им стана ясно, че преговорите за закупуване на едноличния капитал на трите медии, за които се заговори по-рано, вече са приключили успешно. 

„На прага сме на едно важно събитие, което съвпадна с рождения ден на телевизията и, сигурна съм, също ще повлияе положително върху развитието ни като група от каналите TV7, Super 7 и BBT. Развитие, предшествано от много труд, хъс и амбиция, което повиши многократно интереса към групата и нейната стойност”, съобщи Евелина Колева. 

„Това е първата ни подобна инвестиция в Югоизточна Европа. Има голям потенциал за развитието на медиите в региона и в страната”, коментира Патрик Мартин.

 Alegro Capital бе представена като международна компания за инвестиционно банкиране, фокусирана върху телекомуникации, медии и нови технологии. 

От утре телевизията ще излъчва програмата си с ново лого.

Досега телевизията се свързваше с името на банкера Цветан Василев и управляваната от него Корпоративна търговска банка (КТБ).

Вчера стана известно, че още една свързвана с КТБ компания - "Техномаркет" - сменя собственика си

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови