Трети протест срещу Синята зона (снимки,видео)

17 август 2012 в 17:36 1981 0

Снимки: Сергей Антонов
Снимки: Сергей Антонов

За трети пореден ден на Попа се състои протест срещу новите правила за Синята зона в столицата, сред които е вдигането на цената за паркиране, разширяване на обхвата й под името Зелена зона и удължаване на времетраенето на зоните.

OFFNews.bg отново предава на живо случващото се на бул. "Патриарх Евтимий", който днес би трябвало да бъде блокиран от протестиращите за цели 20 минути.

Има подписка за отмяна на новите правела за паркиране в София и за прекратяване концесията със "Софийска вода". Подписката е от гражданско движение "Днес". Протестиращите планират да блокират кръстовището пред Попа като играят футбол. В района има засилено полицейско присъствие. Има плакати с надписи: "Ние сме свободни, можещи, силни. Не плащаме рекет на общинарите". 


Streaming video by Ustream

18.10 часа - протестиращите се скараха за това кой се опитва да яхне протеста политически.

18.17 часа - протестът продължи с блокада на кръстовището и игра на топка. Полицията отклони движението по ул. "Граф Игнатиев".

18.25 часа - музикантът Иван Лечев, който подкрепя протестиращите, каза, че в понеделник в 11.00 часа е определена среща в столичната община, на която ще бъде обсъдена новата наредба. 

18.27 часа - организаторите на протеста призоваха кръстовището да бъде освободено. Така протестиращите изразяват своето разбиране и към останалите граждани с автомобили. Протестът продължи пред паметника на патриарх Евтимий.

18.32 часа - протестиращите отново се разделиха в мнението си за това кой да излъчат за представител при преговорите с общината. Единствената неоспорена кандидатура беше тази на Иван Лечев. Само четирима души могат да участват в преговорите. В понеделник протестът е насрочен за 18.00 часа пред сградата на общината.

18.58 часа - протестиращите промениха мястото на протеста в понеделник. Той ще се проведе пред столичната библиотека на площад "Славейков".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови