Тежката артилерия на ГЕРБ: Връщаме се в парламента само за Изборния кодекс

24 юни 2013 в 12:26 3255 2

Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС
Десислава Атанасов. Снимка: БГНЕС

Единственият повод, по който ГЕРБ ще се върне в парламента, е работата по Изборния кодекс, обяви в интервю за БНР бившата здравна министърка Десислава Атанасова (ГЕРБ), която се самоопредели като "тежката артилерия" на партията. 

Тя не очаква Сергей Станишев да се извини на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и това да доведе до завръщането на депутатите от партията в Народното събрание (миналата седмица депутатите от ГЕРБ не само не влизаха в пленарна зала, но и въобще в сградата на Народното събрание).

Атанасова напомни, че комисиите в парламента са сформирани вече и ГЕРБ не участват в тях. По думите ú най-важните комисии са дадени на ДПС.

По думите ú най-изненадващо е, че лидерът на АТАКА Волен Сидеров ще оглави комисията по парламентарна етика. 

"Не е това човекът, който следва да следи и да води комисия за парламентарно поведение и парламентарна етика. Той се саморазправя с журналисти, с полицаи, с народни представители, с мирните граждани, които протестират, с президента", коментира Десислава Атанасова.

Тя обяви още, че очаква д-р Пламен Цеков да бъде свален като шеф на здравната каса и на негово място да бъде назначена сестраната на евродепутата Илияна Йотова (БСП) - д-р Румяна Тодорова (бивш директор на касата).

В отговор на това Илияна Йотова коментира пред БНР: "Няма как да вършиш важни реформи с "калинките" от предишната власт". 

Тя обяви още, че при мандата си начело на Национална здравноосигурителна каса (НЗОК) Румяна Тодорова е оставила резерв от 1,7 млрд. лева, които са били отнети от правителството на ГЕРБ.

Йотова напомни на Атанасова, че всички болници в държавата са пред фалит, лекарите се задъхват и не си получават парите от НЗОК.

Според Илияна Йотова трябва да бъде даден шанс на това правителство.

Тя призова ГЕРБ да се върнат в парламента. "Не смятам, че са изчерпани достатъчното възможности да се преговаря и с ГЕРБ за определени приоритети, които трябва да бъдат свършени.

Смятам, че ще има нови протести през есента, ако продължаваме да се движим в това безтегловно състояние, защото хората вече ще се борят за оцеляване", коментира евродепутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!