Махат шефа на здравната каса още тази седмица

Нели Чолашка 02 юли 2013 в 16:08 2475 1

Пламен Цеков, бивш управител на НЗОК. Снимка БГНЕС
Пламен Цеков, бивш управител на НЗОК. Снимка БГНЕС

Още тази седмица Народното събрание ще гласува отстраняването на Пламен Цеков като управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Подкрепяме искането на Българския лекарски съюз (БЛС) и на министъра на здравеопазването за оставката на Цеков, уточни Станишев. Причината била пълното информационно затъмнение в касата.

Несериозно е в този случай да се говори за политическа чистка като се има предвид как беше назначен Цеков за шеф на касата - като "тежката артилерия на ГЕРБ", коментира лидерът на социалистите.

Станишев напомни, че именно ГЕРБ въведе правилото управителят на касата да се избира от парламента, а не от Управителния съвет на касата.

На въпрос на OFFNews кого БСП ще предложи за шеф на НЗОК, д-р Емил Райнов от партията (бивш зам.-здравен министър в Тройната коалиция) каза, че се очаква дебат по този въпрос.

По думите му назначението няма да стане още тази седмица заедно с отстраняването на Пламен Цеков.

От две седмици се говори, че управител на здравната каса ще стане д-р Румяна Тодорова, сестра на евродепутата Илияна Йотова (БСП) и бивш шеф на касата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!