Quantcast

Цветанов прочел похвали в критичния доклад на САЩ

Последна промяна на 22 април 2013 в 10:22 2121 8

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС, архив
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС, архив

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че докладът на Държавния департамент на САЩ, в който България се критикува за липсата на медийна свобода, подслушването и корупцията, всъщност показва голям напредък.

Скандалът с незаконното подслушване влезе в годишния доклад на Държавния департамент на САЩ за правата на човека. Подслушването се нареди сред основните проблеми на България, заради които САЩ ни критикуват. Сред останалите са липсата на свобода на медиите, корупцията, бавната съдебна система и безнаказаността, дискриминацията на малцинствата и хората с различна сексуална ориентация, както и насилието над жени и деца, става ясно от доклада.

В неделя пред журналисти Цветанов отказа да коментира констатациите в доклада. "Аз съм убеден, че докладът, когато го прочетете внимателно, а аз съм убеден, че вие не сте го прочели целия доклад. Когато прочетете целия доклад, тогава ми задавайте въпроси. Какво прочетохте в доклада, видяхте ли за напредъка?", отговори той на въпрос на БГНЕС. След което си тръгна без да отговори на въпроса за искането на протестиращите днес в София да се оттегли от политическия живот, заради подслушванията.

В доклада се посочва, че предишното правителство е предприело стъпки срещу служителите в администрацията и службите за сигурност, извършили нарушения. "Въпреки това, неговите действия са недостатъчни, и безнаказаността е проблем", подчертават от Държавния департамент.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.04 2013 в 20:58

Кучето си лае, керванът си върви. Дори и американската администрация да излае, Цецо си продължава - апартаменти, Цецомобили, да са му живи и здрави тъщата и тъста.

22.04 2013 в 16:14

Похвали има само в болната му милиционерска глава!
Този човек страда от сериозно психическо разстройство и е време да се въдвори на правилното място за лечението му.

22.04 2013 в 15:43

То от толкова подслушвания, Цветанов вече не знае и той какво става. Цветанов доказа, че всички в ГЕРБ са или престъпници, или милиционери, или крадливи калинки. ГЕРБ са напълно провален проект.

22.04 2013 в 12:41

Те го плюят, то казва "дъжд вали"...

22.04 2013 в 11:59

Цвъки е проникновен и много наблюдателен - например видя и уведоми, че Фидосова има само начални и то слаби наченки на целулит.

22.04 2013 в 11:00

Този човек и говедо да беше, щеше да е дълбок срам и за говедата.

22.04 2013 в 10:57

Гениален! Титан на мисълта! Не бива да му дишам въздуха, затова се махнах от Бг-то! Благодаря ти, Цецко!

22.04 2013 в 10:41

“Аз съм убеден, че докладът, когато го прочетете внимателно, а аз съм убеден, че вие не сте го прочели целия доклад. "
Каква мисъл, какъв финес на изказа, каква прелест на словореда... Гениално!!!