Quantcast

Цветанов: Кабинетът иска да ликвидира МВР

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 12:07 1576 6

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

В последните пет месеца се работи за ликвидирането на МВР. Всички реформи и действия, които се предприемат, са само и единствено в ущърб на българските граждани и българските полицаи.

Това заяви в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов с коментар по бунта, който назрява в МВР заради мащабната ротация на служители.

По думите на Цветанов сред българските полицаи има сериозно негодувание. Според него подходът на правителството само ще задълбочи проблемите на МВР.

Друг проблем, според Цветанов, са извънредните часове труд, които служителите на реда полагат, без да бъдат компенсирани финансово. Макар че в Бюджет 2014 са предвидени средства за разплащане с полицаите, по думите на Цветанов те няма да бъдат достатъчни.

Според зам.-председателя на ГЕРБ причината е, че правителството се нуждае от постоянна охрана, което изтощава МВР.

"Ако попитате полицаите, които охраняват парламента в продължение на 140 дни, ще видите, че всички те работят над 16 - 17 часа, не получават съответните добавки за извънреден труд. Законово е регламентирано, че 50 часа на тримесечие могат да бъдат изплащани за извънреден труд. Постоянната ангажираност на полицаите да охраняват днешната власт, парламента, води до много разход на енергия, невъзможност да възстановят силите си и да работят пълноценно и това рефлектира върху психиката и поведението на полицая", категоричен бе Цветанов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.10 2013 в 16:31

Да де, ама там има и други методи, от които тукашните демокрасти ще пометнат. Например видео наблюдението е тотално, а доносническия апарат - масов. Само в Щатите разните доброволни отряди, приятели на народната милиция, и платените информатори са повече от там. И пак престъпността им е влудяваща, в сравнение с нашата.

30.10 2013 в 14:12

В САЩ и Дребнобритания ротацията на полицаите по управленията е задължителна, както е задължителна ротацията в "службите и органите". За да не усядат и създават нерегламентирани, евентуално корупционни връзки на едно място.

30.10 2013 в 12:28

Яйцеглавия по-добре да не се обажда, защото още ни държи влага от неговите "реформи" в полицията! Това, че сегашните са л*йна, далеч не означава, че предишните л*йна не миришат!
О С Т А В К А !

30.10 2013 в 12:22

А дано, ама на дали :) Ако беше вярно, да оставим правителството на власт докато завърши ликвидацията?

30.10 2013 в 12:19

Баш Урко се обади.
Значи ротацията е вредна, щото ще си изгубят комисионните от местните престъпни босове и тогава как ще се кара без такова спомоществувателство? А е знайно, че по веригата то стига чак до върховете.

30.10 2013 в 12:18

Урко, ми плащайте вие извънредния труд на полицаите, щом имате пари за протестиращи, ще си плащате и за охраната.