Цветанов: Кабинетът иска да ликвидира МВР

Елица Мартинова 30 октомври 2013 в 12:07 2163 6

Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС

В последните пет месеца се работи за ликвидирането на МВР. Всички реформи и действия, които се предприемат, са само и единствено в ущърб на българските граждани и българските полицаи.

Това заяви в кулоарите на парламента бившият вътрешен министър Цветан Цветанов с коментар по бунта, който назрява в МВР заради мащабната ротация на служители.

По думите на Цветанов сред българските полицаи има сериозно негодувание. Според него подходът на правителството само ще задълбочи проблемите на МВР.

Друг проблем, според Цветанов, са извънредните часове труд, които служителите на реда полагат, без да бъдат компенсирани финансово. Макар че в Бюджет 2014 са предвидени средства за разплащане с полицаите, по думите на Цветанов те няма да бъдат достатъчни.

Според зам.-председателя на ГЕРБ причината е, че правителството се нуждае от постоянна охрана, което изтощава МВР.

"Ако попитате полицаите, които охраняват парламента в продължение на 140 дни, ще видите, че всички те работят над 16 - 17 часа, не получават съответните добавки за извънреден труд. Законово е регламентирано, че 50 часа на тримесечие могат да бъдат изплащани за извънреден труд. Постоянната ангажираност на полицаите да охраняват днешната власт, парламента, води до много разход на енергия, невъзможност да възстановят силите си и да работят пълноценно и това рефлектира върху психиката и поведението на полицая", категоричен бе Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews