Цацаров потвърди: Пълна данъчна ревизия на Цветанов

Александра Маркарян 20 юни 2013 в 10:46 3221 7

Сотир Цацаров, главен прокурор Снимка: БГНЕС
Сотир Цацаров, главен прокурор Снимка: БГНЕС

Възложена е пълна данъчна ревизия по случая с имотите на вицепремиера и вътрешен министър в кабинета на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, след като OFFNews първи съобщи, че в НАП е постъпило искане от Софийска градска прокуратура (СГП) за ревизия на първата проверка за имотното състояние на Цветанов. Причината – има съмнения за това, че проверката е компрометирана от тогавашния шеф на данъчните и настоящ депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов

"В конкретния случай на данъчните органи не е възложена проверка, не е възложено изготвянето на доклад. Възложена е - пълна данъчна ревизия, с всички процесуално последици по съответния кодекс. Има разлика, защото при извършването на предната проверка, е била възложена проверка и тя е завършила с доклад тип справка. В конкретния случай, на ръководителя на НАП е разпоредено от наблюдаващия прокурор разпореждането на пълна данъчна ревизия. Тя ще покаже оттук нататък как ще действа Прокуратурата", каза още Сотир Цацаров.

На въпрос какви нови данни са наложили повторна проверка на имотите главният прокурор отвърна, че те не могат да бъдат разкрити публично към този момент, защото са от особено значение за разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови