Свидетел: Опиц не е застрелял Мариян в гръб

04 ноември 2012 в 12:15 2915 2

Йордан Опиц
Йордан Опиц

Иконописецът Йордан Опиц не е застрелял в гръб Мариан Янчев, за чието убийство лежи в затвора.

Това каза пред bTV основният свидетел по делото Владимир Миндов. Във фаталния ден двамата заедно с Мариан влизат в кооперацията на художника.

Иконописецът беше осъден на пет години затвор заради убийство на Янчев при опит за кражба в неговия блок през 2007 г.

В разказа си за случилото се Владимир признава, че и двамата с Мариан са употребявали наркотици по времето, когато се разиграва трагедията. Двамата потърсили в кооперацията на Опиц „нещо, от което да изкарат пари”. Не намерили нищо, но били заключени във входа от живущите.

При опита им да избягат през прозорец Опиц насочил преработения си газов пистолет срещу Мариан и го прострелял. Владимир си спомня, че приятелят му скочил и побягнал по улицата.

По думите на свидетеля по делото срещу художника Йордан Опиц не се замислил преди да натисне спусъка, а направо прострелял Мариан Янчев, който умира, след като сачмата минава през белите му дробове и стига до сърцето.

Владимир Миндов твърди още, че Опиц опрял пистолет в главата му и го заплашил, че ще го застреля като Мариан.

Опиц е подал две молби за помилване в Комисията по помилванията при президента. Отделно от това са постъпили и общо 1354 изявления за помилването на художника, подадени от граждани. В президентската администрация са постъпили и три подписки и девет писмени изявления на граждани, изразили подкрепата си към осъдения на пет години затвор иконописец. До този момент решение по молбите на иконописеца няма, но шансовете за помилването му са минимални.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!