Станишев си хареса Орешарски за премиер

Николаос Цитиридис 30 март 2013 в 12:53 2569 3

Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Снимка БГНЕС/архив
Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Снимка БГНЕС/архив

Лидерът на социалистите Сергей Станишев обяви, че изборът му за бъдещ премиер при победа на БСП на изборите е Пламен Орешарски.

"Кой човек от нашите листи в най-добра степен олицетворява предсказуемост, икономическа компетентност, добра реализация на бюджета, икономически ръст? Лицето е водачът на листата във Варна Пламен Орешарски", заяви Станишев пред Дарик радио.

"Орешарски е най-силната кандидатура в този моменти и именно той ще отговори на нуждите на страната. Готов съм да отстоявам тази кандидатура пред БСП и гражданите на България, защото съм убеден в неговите качества", допълни той.

Роденият през 1960 г. Пламен Орешарски е завършил финанси във ВИИ "Карл Маркс" (сега УНСС), където от 2001 до 2005 г. е и зам.-ректор.

От 1993 до 1997 г. оглавява "Държавно съкровище и дълг" към Министерството на финансите. От 1997 до 2001 г. е зам.-министър в кабинета на СДС с премиер Иван Костов. Тогава ресорът му е свързан с управлението на държавния дълг, с финансовите пазари, с пазарите на ценни книжа. Пламен Орешарски е член на екипа, осъществил въвеждането на механизма на Валутния борд в България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!