Станишев: ЕНП да призове ГЕРБ да се върнат в парламента (видео)

Последна промяна на 02 юли 2013 в 15:45 3121 15

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

Понеже очаквам ЕНП много несправедливи обвинения към правителството на Пламен Орешарски искам да им напомня, че през 2010 г. призоваха албанските социалисти да признаят резултатите от изборите и да не бойкотират работата на парламента, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Очаквам ЕНП да са последователни и да призоват ГЕРБ да се върне в парламента като опозиция, те могат да са силна опозиция, уточни той.

Относно призива на лидера на социалистите в Европарламента Ханес Свобода кабинетът "Орешарски" да се разграничи от "Атака" Станишев повтори, че "Атака" не подкрепя правителството и дори не участва в ръководството на Народното събрание, защото нямат зам.-председател (имат обаче шефове на две парламентарни комисии и едната е по етика).

От името на БСП той обяви, че не одобряват антиевропейската риторика на националистите и поведението на лидера им Волен Сидеров.

Индиректно той обяви, че на второ четене няма да бъде подкрепено предложението на "Атака" да се премахнат субсидиите на партиите извън парламента.

Левицата била за намаляване на всички субсидии - и за големите, и за малките партии.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.07 2013 в 23:09

те ще се върнат като подадете оставка
ПУСКАЙ КОКАЛА

02.07 2013 в 22:39

Едва ли ГЕРБ ще се върнат в Парламента. Бойко го каза в прав текст - докато гамените от Атака са в Парламента и основното им занимание е да провокират ГЕРБ, ние там работа нямаме.
И така е редно! Парламента не е место за боксови мачове, а за създаване на законите на България в плодотворни цивилизовани дискусии. ПсихичноВолния като иска да предизвиква за бокс - да слага ръкавиците и в зала Армеец... Ако му стиска...
И още нещо, много по-важно: БСП и ДПС така структурираха Парламента, че да изгонят ГЕРБ от него. Без капка парламентарна етика и БЕЗ СРАМ те игнорираха най-голямата партия и им вързаха ръцете отвсякъде. А сега "Върнете се!" Започвам да си мисля за Станишев като за малоумно дете-идиотче...

02.07 2013 в 22:25

Тъпа лъжа! Дори шефът на ЕНП не се казва Мартенс! А днес Бойко е в Германия по покана на десните партии ХДС/ХСС - за да разясни комунистическите мизерии на гевезето Станишев.

02.07 2013 в 22:04

Единственият начин за оцеляване на Орешарски е да върнат ГЕРБ в пленарната зала.Комунистите винаги са редували бруталност със сладки приказки/в името на благото на Народа/.От февруарските събития,та до днес върви кампанията за дискредитиране и отслабване на ГЕРБ.Единственото,което им попречи да овладеят стабилно властта беше болшевишкият начин на мислене на Станишев.Безцеремонното изолиране на Борисов в Парламента се яви камъчето,което делегитимира правителството.
Сидеров винаги ще се явява капката катран,заради която ще се изхвърля качето с мед.И Станишев не се посвени да излъже и манипулира отново.В началото на мандата,на Борисов Синята коалиция подкрепяше мандата на Борисов.Сидеров се ослушваше в началото,а Яне тогава беше враг номер едно на ГЕРБ.И чак когато Костов започна да ръмжи на Борисов,Сидеров заяви подкрепа за ГЕРБ.Междувременно се появиха и достатъчен брой ''независими''депутати,чрез които правителството можеше да осъщестрвява собствени политики.
В този смисъл,днешните декларации на Станишев са груби лъжи и опит за манипулиране на съвсем скорошни събития.Той е безкрайно амбициозен и отмъстителен и не може да проумее защо,след като изпълни заръката на Интернационала да не допусне Втора Унгария,неговите другари в Брюксел допуснаха да се дискутира сговорът с ''Атака''.

02.07 2013 в 21:20

Червен сколопендер.

02.07 2013 в 19:58

Това на всяка тема ли ще го копираш?! Offnews, какво правим? Има ли някакъв критерии за триене на коментари или мога да обиждам като малко дете и да спамя на всяка тема клиширани текстове, както правят коминистите в саита?

02.07 2013 в 19:52

Правилно, това е редът в демократичните държави, а не плащане на агитки, статисти и други ЕнтИлигентни
ето как иван Костов се справи с ЕНП-то . Шефът на ЕНП Вилфред Мартенс прекрати участието си в кампанията на ГЕРБ, шокиран е от омразата на българите към партията на Борисов

02.07 2013 в 19:16

Ето какво е написал не кой да е, а самия Нидал Алгафари - един от експертите на БСП по провеждането на предизборната им кампания:

“Добро утро, “ИНТЕРНЕТ ЛУМПЕНИ”!
След като хора от БСП нарекоха така протестиращите, с чест и удоволствие и като член на Българската социалистическа партия, и като ползващ интернет, и като протестиращ приемам и да съм лумпен! Вчера “не интернет лумпена”, Сергей Станишев изказал на заседание на Националния съвет на БСП сакралните фрази:
• “За да ги разчистим, трябва да останем!”
• “Без ДПС нямаме шанс, въпреки настроенията срещу тях”.
Ама не само това казал, а повторил за кой ли път, че:
• “Ако не бяхме измислили онова с бюлетините от Костинброд, резултатът на БСП щеше да е различен”.
След всичко изказано до тук е редно да се замисля.
Значи като лидер на БСП Сергей Станишев е абсолютно безпомощен.Без ДПС той е никой.
Ако не бяха раздуханите и фалшиви истерии покрай костинбродските бюлетини, Станишев нямаше сега да е кукловод.
И стигаме до това за разчистването!
Какво иска да разчисти точно?
Партия с вожд Бойко Борисов, който го бие на всеки национален избор ли?
Милион и малко отгоре ли да разчисти!
Ами и тук толкова може!
Едно голямо нищо – това може Станишев.
За тези, които толкова могат, в едни други държави, чийто социалисти оглавява Станишев, за много по- малко неможене, хората си подават оставките и се скриват в гори тилилейски от срам.
Тук обаче не е така.
Тук, за да задържим властта, се коалираме с турци, с фашисти..."
Вижте подробности в сайта на "Едно към едно"

02.07 2013 в 18:08

така е, нещо явно много го е загазил и му трябва сигурна власт поне за малко, някакви пари има да връща или нещо. и боко му показва, че ще трябва да се съобразява с него ако иска подкрепа. а волен и измекяр, отишъл за пари.

02.07 2013 в 18:07

Туй смешното сам ли го измисли, или го преписа отнякъде ;)