Станишев: ЕНП да призове ГЕРБ да се върнат в парламента (видео)

Нели Чолашка 02 юли 2013 в 15:45 4144 15

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

Понеже очаквам ЕНП много несправедливи обвинения към правителството на Пламен Орешарски искам да им напомня, че през 2010 г. призоваха албанските социалисти да признаят резултатите от изборите и да не бойкотират работата на парламента, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев. 

Очаквам ЕНП да са последователни и да призоват ГЕРБ да се върне в парламента като опозиция, те могат да са силна опозиция, уточни той.

Относно призива на лидера на социалистите в Европарламента Ханес Свобода кабинетът "Орешарски" да се разграничи от "Атака" Станишев повтори, че "Атака" не подкрепя правителството и дори не участва в ръководството на Народното събрание, защото нямат зам.-председател (имат обаче шефове на две парламентарни комисии и едната е по етика).

От името на БСП той обяви, че не одобряват антиевропейската риторика на националистите и поведението на лидера им Волен Сидеров.

Индиректно той обяви, че на второ четене няма да бъде подкрепено предложението на "Атака" да се премахнат субсидиите на партиите извън парламента.

Левицата била за намаляване на всички субсидии - и за големите, и за малките партии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!