ГЕРБ: Новото дясно ще е на наш гръб

Елица Мартинова 02 юли 2013 в 16:01 4065 21

Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС
Владислав Горанов, зам.-министър на финансите. Снимка: БГНЕС

"В момента се съсредоточават сериозни усилия да се изфабрикува ново дясно, за сметка на ГЕРБ. Усилията се виждат в това, че независимо, че с голяма част от десните партии имаме обща ценностна система, нито една от тях не приема коалиция с ГЕРБ". Това заяви на брифинг днес бившият зам.-министър на финансите Владислав Горанов.

Той обвини партиите, които преговарят за синьо обединение, че се опитват да изфабрикуват десен блок за сметка на бившите управляващи.

"Не е ли нормално десните да се обединят върху най-голямата дясна партия", попита риторично Горанов и посочи, че всяка формация, която изключва ГЕРБ, не би могла да има претенции, че е автентично дясна.

Горанов използва възможността да разкритикува намерението на кабинета за актуализация на бюджета. По думите му тази идея е "меко казано, неприемлива".

"При подобна актуализация значително ще се увеличи дългът, който държавата ще трябва да поеме, за да финансира допълнителни разходи. Има и липса на ясна стратегия за това какво е необходимо да се извъшва с допълнителни разходи", подчерта бившият зам.-министър на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!