Спират движението на ТИР-ове

Юлиан Христов 07 февруари 2012 в 10:29 1472 0

ТИР запуши входа на с. Равно поле. Снимка:БГНЕС
ТИР запуши входа на с. Равно поле. Снимка:БГНЕС

От 10.30 ч. днес се затварят всички пътища от републиканската пътна мрежа за товарни моторни превозни средства над 10 тона.

Ограничението се налага поради тежката метеорологична обстановка на територията на цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Директорите на областни пътни управления получават правомощия да спират целия трафик при допълнително утежняване на обстановката след съгласуване с централата на агенцията и службите на МВР.

Водачите на моторни превозни средства да се въздържат от пътувания. Ако е наложително, да се информират предварително за конкретната ситуация на пътя от интернет страницата на АПИ – www.api.government.bg, или на тел. 0700 130 20. Необходимо е шофьорите да тръгват с достатъчно гориво и заредена батерия на мобилния телефон.

Преустановява се движението на всички превозни средства през ГКПП - Дунав мост в двете посоки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мярката е резултат от въведена забрана за движение на всички моторни превозни средства на територията на област Русе поради изключително сложната метеорологична обстановка. Подобно разпореждане е издадено и за област Силистра. Преустановено е пропускането на автомобили през ГКПП – Кардам и ГКПП – Силистра в двете посоки.

По информация, получена в Главна дирекция „Гранична полиция”, румънските власти са преустановили движението по пътя Гюргево – Букурещ.

 
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!