Quantcast

Слагат камери преди "тапите" на автомагистрала "Тракия"

Последна промяна на 30 август 2013 в 14:28 1422 0

Камери на пътя. Снимка: БГНЕС
Камери на пътя. Снимка: БГНЕС

По разпореждане на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров днес ще бъдат поставени камери преди "тапите" на автомагистрала "Тракия".

Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева пред журналисти край Харманли. Заедно с бившия шеф на АПИ Лазар Лазаров тя направи инспекция на строителството на автомагистрала "Марица" в участъка край харманлийското село Поляново.

Заради ремонта на виадуктите по "Тракия" на шофьорите бе предложен обходен маршрут.

"Вчера сложихме на 41-я километър съответните знаци за обходния път в посока към Бургас, а сега ще сложим и в посока към София. Но проблемът, който констатирахме е, че водачите на моторните превозни средства не спазват ограниченията", отбеляза министър Терзиева. Тя отправи призив към шофьорите да спазват знаците и изрази надежда, че като има и поставени камери, водачите ще бъдат по-дисциплинирани. Според нея, това ще "отпуши" процесът на преминаване през тези участъци.

"Призовавам и за повече търпение - трябва да оправим виадуктите", добави министърът. Десислава Терзиева, придружавана от 

По думите на министъра този участък от пътя - от Димитровград до Харманли, трябва да бъде завършен до февруари следващата година. Четири месеца по-късно трябва да бъде построен и участъкът от Оризово до Димитровград. През юни следващата година цялата автомагистрала "Марица" трябва да бъде готова.

Строителството на лот 1 и на лот 2 от автомагистралата се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез оперативната програма "Транспорт". Изграждат се общо 65,62 километра, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура".

Към 14.00 часа на "Тракия" при Вършилата се образува петкилометрова опашка от автомобили.