Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Емо Фаса: В новата партия не сме светци

Елица Мартинова 23 август 2013 в 08:39 4356 18

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС

„Не твърдя, че съм светец или останалите колеги са светци. Но точно защото сме участвали в управлението, ние декларираме, че се самолурстрираме. Никой от нас няма да вземе участие във властта повече“.

Това заяви пред „Нова телевизия“ бившият депутат на ГЕРБ Емил Димитров, който, заедно с Мирослав Найденов, създава партия.

Димитров подчерта, че партията няма да копие на ГЕРБ, а съвсем нова формация, в която ще участват хора, които досега не са били ангажирани партийно, или млади членове на други партии, които не са намерили реализация.

Ексдепутатът подчерта, че партията ще има хоризонтална структура – участници, без лидер. Планиран е единствено секретар, който да е натоварен с административна дейност. Найденов и Димитров щели да влязат в ролята на консултативен орган.

Фаса отказа да заяви категорично дали към неговата партия ще се присъединят и депутати на ГЕРБ от сегашния парламент. Той заяви обаче, че е водил подобни разговори и че в парламентарната група на Борисов има много недоволни хора.

Димитров заяви, че не се чувства компрометиран пред обществото.

„Нали видяхте за тефтерчето Златанов как се получават компромати“, попита ексдепутатът.

Емил Димитров разкри, че името на партията вече е избрано, но ще бъде обявено на 30 или 31 август, когато бъде подписана учредителната декларация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews