Сидеров поиска одит на МВР

Елица Мартинова 04 юни 2013 в 11:11 2236 3

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров е поискал да бъде извършен одит на Министерството на вътрешните работи.

Националистът настоява да бъде направена проверка за периода между 1 януари 2010 г. и 31 май 2013 г.

На основание чл. 7, ал. 1, изречение второ от Закона за Сметната палата /ЗСП/, отправям настоящото искане за възлагане на Сметната палата на РБ задача да се извърши одит по чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗСП, а именно одит за съответствие при финансовото управление на Министерството на вътрешните работи за периода от 01.01.2010 г. до 31.05.2013 г.

Предвид правомощията на Народното събрание, дадени му по смисъла на чл. 7, ал. 1, изречение второ от Закона за Сметната палата, се надявам искането ми да бъде уважено.

Това гласи искането на Сидеров, входирано на 3 юни.

Текстът в Закона за Сметната палата, на който се позовава „Атака“, гласи: Чл. 7. (1) Сметната палата приема с общо съгласие годишната програма за одитната си дейност. Народното събрание може със свое решение да възлага на Сметната палата да извършва до пет одита годишно извън предвидените в годишната програма. 

От пресцентъра на "Атака" не дават подробности около мотивите за поискания одит. Ясно е обаче, че Сидеров иска да провери как са се харчели парите, когато Цветан Цветанов бе вътрешен министър. Одитът би следвало да даде яснота около бюджета, инвестиран в употребата на Специални разузнавателни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки