Волен качи Околчица на кон

02 юни 2013 в 16:53 6052 23

Волен Сидеров качи Околчица на кон. Снимка: inews.bg
Волен Сидеров качи Околчица на кон. Снимка: inews.bg

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров изкачи връх Околчица на кон. 

Днес на историческия връх се проведе всенародно поклонение в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. На събитието присъстваха и политици и общественици, а церемонията беше открита от председателя на парламента Михаил Михов. На събитието се събраха близо 2 хил. души. 

За разлика от останалите си колеги, лидерът на националистите измина последните километри от пътя към Околчица на кон, придружаван от голяма група симпатизанти. По време на церемонията те освиркаха поднасянето на венци пред паметника на Околчица от името на ГЕРБ. 

Получавам поздравления за това, което правя до момента в пленарната зала, каза Сидеров пред БНТ. Волен Сидеров каза още, че съмишлениците на националистическата партия приемат като коректив на която е да е власт действията на групата на партията в парламента. Той напомни още веднъж ролята на "Атака" като разобличител на злоупотребите във властта и обеща да бъдат много активни в това отношение. Той не пропусна да отбележи подкрепата на партията за бързото приемане на закона за защитата на лекарското и учителското съсловие от криминални нападания и подчерта, че Лекарският съюз е изказал благодарност за бързото реагиране. Този пример Волен Сидеров даде в подкрепа на основната теза на партията в защита на основните теми, засягащи непосредствено ежедневието на българина.

С тържествена заря-проверка в чест на падналите за свободата на България беше отбелязан Деня на Христо Ботев във Враца

"Казват, че отечеството може да загине само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си. Вече близо век и половина огненото Ботево слово и легендарният му революционен път разгарят пламъка в сърцата на поколения българи и ни напомнят настоятелно що е дълг и що е родина", каза държавният глава Росен Плевнелиев, който откри церемонията.

"Всяка година мнозина тръгват по стъпките на Ботевата чета, за да открият себе си, да открият България. Чистите и трагични образи на Ботевите четници-мъченици се превърнаха в светъл идеал за поколения българи. Те изминаха своя страшен, но славен път от Козлодуйския бряг до предизвестената си геройска смърт, водени и от мисълта за България, и за своите братя в окови", заяви още президентът.

Проливния дъжд, който се изсипа над Враца по време на митинга пък предизвика гаф в предварителната организация. Една от подготвените пиротехнически батерии за зарята се възпламени от овлажняването и цветните ракети полетяха непредвидено рано над площада, точно по време на едноминутното мълчание в памет на загиналите за България. Вчера от натоварената с илюминациите фирма се извиниха на общината и гражданите на Враца за непредвидената грешка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!