Волен качи Околчица на кон

Последна промяна на 02 юни 2013 в 16:53 5255 23

Волен Сидеров качи Околчица на кон. Снимка: inews.bg
Волен Сидеров качи Околчица на кон. Снимка: inews.bg

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров изкачи връх Околчица на кон. 

Днес на историческия връх се проведе всенародно поклонение в памет на Христо Ботев и загиналите за свободата на България. На събитието присъстваха и политици и общественици, а церемонията беше открита от председателя на парламента Михаил Михов. На събитието се събраха близо 2 хил. души. 

За разлика от останалите си колеги, лидерът на националистите измина последните километри от пътя към Околчица на кон, придружаван от голяма група симпатизанти. По време на церемонията те освиркаха поднасянето на венци пред паметника на Околчица от името на ГЕРБ. 

Получавам поздравления за това, което правя до момента в пленарната зала, каза Сидеров пред БНТ. Волен Сидеров каза още, че съмишлениците на националистическата партия приемат като коректив на която е да е власт действията на групата на партията в парламента. Той напомни още веднъж ролята на "Атака" като разобличител на злоупотребите във властта и обеща да бъдат много активни в това отношение. Той не пропусна да отбележи подкрепата на партията за бързото приемане на закона за защитата на лекарското и учителското съсловие от криминални нападания и подчерта, че Лекарският съюз е изказал благодарност за бързото реагиране. Този пример Волен Сидеров даде в подкрепа на основната теза на партията в защита на основните теми, засягащи непосредствено ежедневието на българина.

С тържествена заря-проверка в чест на падналите за свободата на България беше отбелязан Деня на Христо Ботев във Враца

"Казват, че отечеството може да загине само тогава, когато изчезне от сърцата на синовете си. Вече близо век и половина огненото Ботево слово и легендарният му революционен път разгарят пламъка в сърцата на поколения българи и ни напомнят настоятелно що е дълг и що е родина", каза държавният глава Росен Плевнелиев, който откри церемонията.

"Всяка година мнозина тръгват по стъпките на Ботевата чета, за да открият себе си, да открият България. Чистите и трагични образи на Ботевите четници-мъченици се превърнаха в светъл идеал за поколения българи. Те изминаха своя страшен, но славен път от Козлодуйския бряг до предизвестената си геройска смърт, водени и от мисълта за България, и за своите братя в окови", заяви още президентът.

Проливния дъжд, който се изсипа над Враца по време на митинга пък предизвика гаф в предварителната организация. Една от подготвените пиротехнически батерии за зарята се възпламени от овлажняването и цветните ракети полетяха непредвидено рано над площада, точно по време на едноминутното мълчание в памет на загиналите за България. Вчера от натоварената с илюминациите фирма се извиниха на общината и гражданите на Враца за непредвидената грешка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.06 2013 в 11:34

Крали Марко в исторически смисъл :)

03.06 2013 в 10:22

Другият път - с цепелин, за да не би случайно да го пропуснат журналистите.

03.06 2013 в 08:59

"Сяко едно правителство е заговор, съзаклятие против свободата на човечеството."

Христо Ботев

03.06 2013 в 04:58

Тренира човекът, за другата година Путин му е обещал на Волен личното му ято сибирски жерави за Бузлуджа. Да ги видя тогава "симпатизантите" му как ще го гледат с изкривен врат.

03.06 2013 в 01:20

Чакай поне аз да похваля волен.

БРАВО ВОЛЕНЕ! Да измъкнеш от тия скръдзи 10 милиона, евалла, аферим!
Най-великия предател на всички времена изработи само трийсет сребърника, направо го заби в земята...

Ех, предателю волен...

02.06 2013 в 23:53

А конят на Волен се казва Гербоебач.

02.06 2013 в 23:35

Хахаха, абе големи смелчаци тука в нета...

02.06 2013 в 23:00

Всъщност Волен-чо имаше възможността да не си даде гласа за начало на заседание на новото правителство. Ако не го беше направил заседанието се назначава нова дата. Ако и там няма 121 регистрирани може да продължи така дълго.
Ако пък БСП се реши да се откаже от мандата, остава да се питат всички 4 партии дали някоя не иска да предложи правителство. Ако някой го направи, то трябва да получи "за" по същия начин както това правителство го получи (да има съответния кворум и т.н.).
Ако не се избере правителство (както би станало, ако ДПС или Атака предложи правителство) - отиваме на нови избори.
ГЕРБ има позиции с всички местни институции и ако не беше провала с бюлетините, щеше да събере мнозинство да направи само правителство.
Така че какво ни говори това - Воленчо (или всеки от ГЕРБ или Атака) можеше да не се регистрира и да даде властта обратно на ГЕРБ (след една много дълга процедура, през която държавния бюджет остава неразрешен, а това значи липса на пари за хората) или да се регистрира и да даде възможност за дебати. Разбира се ако всички от ГЕРБ и Атака се бяха регистрирали, то решението щеше да изисква 121, а не 60 гласа и тъй като никой от Атака не гласува, правителство нямаше да бъде прието.
Така че остава въпроса, кое е правилно: старите престъпници или още по-старите престъпници. Волен имаше труден избор, но избра! А това, че Орешарски е идиот да избере такива скандални лица около себе си, не е хубаво да се преписва тази вина на Волен. Може да не е светец, ама не е и предател (засега).

02.06 2013 в 22:57

И какво общо има герб с мен, разясни ми, че незнам...

Да не си самия волен? Като гледам какви епитети употребяваш...

Извинявай ама то трябва да си сляп, че да не проумееш същинската цел на лицето волен.
Все пак не го хрантутим от вчера или от днес в парламента. Мнението ми за него не е от вчера или днес а от времето когато никой не беше и чувал за герб, като гледам няма и основания да го променям... :(

02.06 2013 в 22:49

То се видя какво подкрепя и какво не...
 
X