Сидеров иска Кристалина Георгива да бъде отзована

Елица Мартинова 25 октомври 2013 в 16:11 4594 22

Лидерът на
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Еврокомисар Кристалина Георгива незабавно да бъде отзована. Това поиска в декларация от парламентарната група на „Атака“ днес лидерът на партията Волен Сидеров.

Националистът цитира изказване, в което Гоергиева заявила, че сирийските бежанци може да решат демографския проблем на България.

Нашата нация застарява, знаете демографското положение в България. Бежанците идват със семейства с деца. Тези деца могат да се учат в български училища, да говорят български език и да бъдат интегрирани в България, така че да нямаме риск от радикализация и озлобяване“, каза в началото на октомври еврокомисарят.

Сидеров се обърна към вицепремиерите Цветлин Йовчев и Зинаида Златанова, които също бяха в пленарната зала, и ги призова да предложат на Европейската комисия да смени Георгива с някой „малко по-адекватен“ човек.

„Тя явно не знае къде се намира“, заключи Сидеров.

Наред със съветите около Кристалина Георгива, председателят на "Атака" призова вицепремиерите да не се срамуват и отричат от решението за мораториума на парламента, защото това, по думите му, е първото решение, направено с мисъл за България, което парламентът взима от 23 години насам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!