Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сидеров: Г-н Цацаров, елате да ме арестувате, ще продължа от ареста

Нели Чолашка 12 юли 2013 в 11:50 4124 21

Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС
Волен Сидеров в парламента. Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров дойде за първи път от две седми на работа в парламента, за да отговори от трибуната на заканата на главния прокурор Сотир Цацаров, че ако лидерът на националистите продължава да се държи като хулиган ще бъде арестуван.

"Какви са хулиганските ми действия, че казаха на президента Росен Плевнелиев, че жена му има офшорна фирма и той налива като шеф на българо-германска компания е наливал в нея стотици хиляди долара в тази сметка. Това са  факти и ще говоря и от ареста", обяви Сидеров.

Той напомни, че " не симпатизира" на протестиращите. 

По думите му те са реститути и се борят за връщането на Иван Костов на власт.

Лидерът на "Атака" обяви още, че и като арестант ще се бори срещу това Костов да се върне на власт.

Волен Сидеров се сравни с Нелсън Мандела и обвини Цацаров, че действа под натиск.

Ето и цялата реч на националиста с незначителни съкращения:

Днес е Денят на българската Конституция и е съвсем логично да се чуят и патетични думи за Конституцията. Аз няма да говоря патетично за Българската Конституция, свидетел съм на времето, когато я приеха, свидетел съм на обструкциите срещу нея, свидетел съм и сега на идеите тя да бъде сменена и де се напревал нова Конституция.

В тази връзка искам само с две изречения да кажа, че няма голямо значение колко красиво ще бъде написана Конституцията и дори дали тя ще бъде илюстрирана красиво като Манасиевата хроника. Важното е да се работи в името на народа. Затова сме тук, затова полагаме клетва всеки път, когато застанем тук в тази зала и поемем функциите на народни представители или министри и министър-председатели.

За 22 години, откакто съществува сегашната Конституция правителствата не вършеха своята дейност в интерес на народа. За това сега сме в състояние, в което сред българите има над 4 млн. души, които живеят в бедност. Това обаче не е предмет на дискусията, която се води по т. нар. национални медии. Защо, отговорът го зная, но не искам да влизам в полемика с олигархични кръгове, които искат, чувам, научавам, желание да бъде арестуван.

Вчера главният прокурор на Републиката заявил такива намерения, че щял да ме арестува. Седнах и си помисли, направих рестроспекция на своя живот - некратък, бурен, разнообразен, си викам за какво ли може да ме арестува господин главният прокурор. Какви ли хулигански действия съм извършил.

Започнах да връщам събитията от последната седмица, защото ме обвиняват в хулигански действия. Кои са моите хулигански действия, господа народни представители? Да не би това, че казах на господин президента Росен Плевнелиев, че неговата жена има офшорна фирма и той самият като шеф на българо-германска компания е прехвърлял стотици хиля долари в тази сметка. Ако това е хулиганско действие, съжалявам, но това е фактологията. Ако за това нещо искате да ме арестувате, г-н главен прокурор, заповядайте, но аз ще продължа и от ареста да говоря тези неща.

Другото хулиганско действие, за което се сещам е, че не ръкопляскам на тези, които от площада крещят и носят плакати "Мразим ви безплатно". Не им симпатизирам, не си спестявам думите за тях, наричам ги реститути, защото те искат също така Костов да се върне на власт. Тези хора, които са на площада всеки ден от няколко седмици, вдигат плакати, на които пише: "Костов, ела да ни спасиш". Аз не симпатизирам на тези хора, не флиртувам с тях, както правят почти всички политици и по тази причина съм несимпатичен на определени кръгове, които просто искат да бъдат във властта. Аз не искам да върна Костов (бившият премиер Иван Костов) във властта и ще се боря срещу това дори и като арестант, г-н главен прокурор, защото Костов съсипа държавата. И тези, които искат да го върнат на власт, са съучастници в престъплението национално предателство и съсипване на българската икономика...

Дали е хулиганско действия да кажеш на тези, които не одобряваш, какво мислиш за тях, дали е хулиганско действие една телевизия, наречена "СКАТ", да праща мутри да ме нападат, да им кажа, че техният шеф (визира Валери Сименов)укрива доходи, строи незаконни строежи, краде от българския данъкоплатец и за това трябва да отиде в затвора. Освен това се нарича патриот, но поддържа 17 порноканала и няколко гей и порно, не зная дали това е патриотизъм. Аз им казвам в очите тези неща, на тези, които изпращат гези мутри от тази телевизия. Ако това е хулиганство, господин главен прокурор, заповядайте, тука съм господин министър на вътрешните работи, закопчайте ме белезниците да ме арестувате още сега. Няма да е прецедент в българския парламент, това се е случвало.

Чудя се какви други хулигански действия си спомням от последните дни. А, сещам се - на 17 юли пред централата на партия "Атака" голяма група хулигани хвърляха камъни и сцепиха главата на моя колега Християн Димитров. До ден днешен, господин министър на вътрешните работи, няма задържан и повдигнато обвинение на този хулиган, който счупи главата на моя колега. Аз бях там и отговарях на хулиганите не с камъни, а с думи, казах им, че ще се моля за душите им, защото те вероятно не знаят какво вършат. Това го има записано от всички камери. В архивите може да се види как аз на камъните отговарям с думи. Повтарям, че ще моля за душите на тези заблудени хора, които крещят с изкривени от злоба лица, които ме причакват, за да викат няколко думички, поръчкови, това се знае.

Има и говорители на бивши премиери. Говорителят на бившия премиер Иван Костов (визира Найо Тицин) преди няколко дни скри своята женственост зад моята снимка и извърши нарушение на обществения ред. За първи път всъщност той имаше нормално мъжко излъчване макар и за кратко време. Фактът е, че това същество извърши нарушение на обществения ред и не беше дори глобен, а трябва да бъде арестуван. Аз обаче съм заплашен от арест. Разбирам, че трябва да има жертва, разбирам, че някой трябва да бъде посочен като лошия, като черната овца и неслучайно, когато по време на избори говорят за "Атака" пускат това историческо рокпарче за черната овца. Аз това нещо съм го приел и съм свикнал.

Искам да обясня само с няколко думи защо тази остра офанзива в момента е насочена срещу мен. Първо спях пътя на ГЕРБ отново към властта. Това е ясно, това е логично, това се разбра от всеки. Голяма част от хората навън, които хвърлят камъни и други предмети и крещят обиди, са поръчани и платени от ГЕРБ. За това има данни в прокуратурата и в МВР. 

Мое "прегрешение" е, че казах директно на посланиците по време на откриването на сесията, че те като представители на западните държави нито веднъж не се обадиха да посочат с пръст българската криминална приватизация, да посочат причините, да я изобличат причинителите на това, че в момента пенсиите у нас са толкова ниски, че има хора, които не могат да си плащат сметките и въобще да осигуряват живота си. Тези посланици не ги видях нито веднъж да се загрижат как живеят тези бедни трудови хора по села и градове. Сега ги виждам как сочат с пръст и казват: "Хванете тогова!", "Задръжте го" и вероятно оказват натиск върху главния прокурор. Осъзнавам, че върху него натиск оказва също и президента Росен Плевнелиев.

За посланиците да кажа още няколко думи - преди няколко дни стана нещо безпрецедентно - германският и френският посланик написаха общо, като Илф и Петров, обща дописка и тя беше публикувана в "24 часа", в която те казват какво да се случва в България. Чуваме също така председатели на международни партийни алианси - на ЕНП, на ПЕС, на други, които да показват в България коя партия е лоша и коя - добра. Ако има държавно достойнство, господин премиер, нека господин министър на външните работи да реагира на тези груби външни намеси във вътрешните работи на България. Това го казвам като български гражданин, като български патриот. Трябва да се реагира, защото нито една държава в Европейския съюз няма да позволи по този начин нито посланици да сочат с пръст, нито да дават акъл и да сочат кой добър, кой лош. За това нещо има български избиратели. Нека реагираме на тези посланици, да не им обръщаме толкова много внимание, защото те освен всичко са и лобисти на колониалните фирми, които загробиха България.

Ето го тук другият ключ към омразата към мен. Ами как няма да реагират определени посланици на моите действия и думи, които са в рамките на закона, след като аз изобличавам колониалното робство и в партийната програма за изборите това е написано - посочих ясно кои чужди фирми колко печелят от България и как българинът обеднява от това. Посочих фирмите, които изнасят златото, които държат концесии, които държат хипермаркети, бензиностанции, телефонни операторе. Всичко това са милиарди, които се източват от българския народ...

Уж демократични претендиращи за демократичност представители на западните държави, всъщност нарушават демократичността. Те искат да бъде репресиран човек, който говори неприятни неща за тях. Така е аз го говоря, имам книги, имам и статии, посочил съм коя е причината България да е бедна държава. Арестът ми няма да помогне с нищо, защото фактите остават същите. 

Аз съм съгласен да бъда арестуван, ако това подобри живота на хората, ако веднага скочи минималната пенсия,ако започнат икономически субекти да се откриват, да се дава работа, заплатата да се изравни със средноевропейската. Готов съм, влизам в ареста като Нелсън Мандела. Но това няма да подобри животът на българите...

По-късно в кулоарите на парламента той каза, че ако липсва кворум в парламента, със сигурност ще дойдат няколко депутати от ГЕРБ да го осигурят.

„Бойко Борисов е човекът, от който зависи парламентът, защото с неговото присъствие и отсъствие, той може да решава много парламентарни въпроси. Не е вярно, че от моето присъствие тук зависи парламентът или правителството”, заяви Сидеров.

Той обеща следващата седмица да свика комисията за борба с корупцията която е единствената, която до момента не е заседавал и припомни, че има идея да покани в комисията Сретан Йосич.

„Не знам точно какъв е официалният ред, защото той е задържан и излежава присъда. Това ще означава комуникация между нашето Министерство на правосъдието и съответното министерство на правосъдието.

Мисля, че е възможен такъв разговор – ако не тук, то там, където излежава присъда. Аз мисля, че този човек може да каже интересни неща за бившия премиер и те ще бъдат от полза за разкриването на истината кой какво е вършил в България”, обясни националистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews