Сидеров може да бъде задържан за хулиганство

11 юли 2013 в 13:11 4388 16

Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов
Волен Сидеров. Снимка: Сергей Антонов

"Конституцията разрешава при заварено престъпление лице, което е народен представител, да бъде задържано. Няма да си играем на имунитети и възбуждане на наказателно преследване."

Това обяви днес главният прокурор Сотир Цацаров във връзка с писмото на лидера на "Атака" Волен Сидеров, с което националистът попита Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев дали има основания за свалянето на депутатския му имунитет.

 "Ако това продължава (визира агресивното поведение на Сидеров към полицаи, граждани и журналисти) или се покрият принципите на квалифицирано хулиганство, господин Сидеров ще бъде задържан, предупреди Цацаров.

Главният прокурор е поискал от МВР да бъде уведомен незабавно, ако Волен Сидеров направи нещо, което "покрива признаци на квалифицирано хулиганство, което е тежко престъпление".

Той уточни, че при подобно поведение от страна на лидера на "Атака" той ще бъде задържан, а Цацаров лично ще уведоми председателя на Народното събрание и парламентът ще реши дали да му смъкне имунитета.

Относно влизането на Сидеров в парламента с полицейска палка и пистолет Цацаров коментира: "Не прокуратурата установява правилата за влизане в парламента. Дали можеш да влезеш там със законно притежавано оръжие или не, дали можеш да влезеш в парламента с палка или не, това не го контролираме ние, това го контролира самият парламент.

Що се отнася до останалото поведение - да не се окажем в ситуацията, в която имаме задържан народен представител".

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  Гюнер Тахир: В дъното на разцеплението на ДПС стоят едни 100 млн. лв., не политика