Шофьорът убиец остава в ареста, лекари се борят за 6-годишната Ели

Николаос Цитиридис 13 юли 2013 в 14:14 3541 2

Катастрофата край The Mall на бул.
Катастрофата край The Mall на бул. "Цариградско шосе". Снимка: Булфото

Таксиметровият шофьор, убил 25-годишна жена и ранил 11 души, врязвайки се в автобусната спирка, остава в ареста. Това постанови днес съдия Мими Петрова от Софийския градски съд.

Трагедията стана на 10 юли вечерта, към 20,30 ч. Тогава пияният Михаил Куртев (с 1,89 промила алкохол), движейки се с над 100 км/ч в бус лентата, връхлита спирката при The Mall на бул. "Цариградско шосе", където чакат поне 20 души.

25-годишна жена умира. В критично състояние е 6-годишната Елена, за чийто живот продължават да се борят лекарите в болница "Света Анна". Тази сутрин, по думите на директора на болницата д-р Димитър Димитров, в състоянието на момиченцето е имало леко подобрение. В същата болница е и майка му. Тя е със счупен таз.

"Искам да кажа, че страшно много съжалявам и още съм в шок от случилото се. Това е", заяви днес в съда шофьорът Михаил Куртев.

Той не отговори на съдия Петрова защо е шофирал след употреба на алкохол и при това - такси. Михаил мълчеше и когато съдия Петрова заяви, че детето, за което лекарите се борят в "Света Анна" е 6-годишно, колкото е голямо и детето на Куртев.

Шофьорът призна, че преди да седне зад волана пил мента с приятели. Било към 18,30 ч.

Съдия Петрова изтъкна, че обвиняемият дори не е сигнализирал на останалите участници в движението в момента, в който е видял, че губи контрол над автомобила. Това показва една крайна безотговорност на гражданина, заяви тя.

Няма опасност от укриване на обвиняемия, но има опасност от извършването на ново престъпление - с този мотив съдът остави Куртев в ареста.

Днес край спирката при The Mall се поставят заграждения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!