Шефът на агенцията по храните подаде оставка по заповед на премиера

Последна промяна на 17 април 2013 в 13:25 2504 7

Йордан Войнов, Снимка: БГНЕС
Йордан Войнов, Снимка: БГНЕС

Шефът на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Йордан Войнов трябва да бъде уволнен. Това обяви служебният премиер Марин Райков след заседанието на Министерския съвет.

Час след това изявление Войнов обяви, че е депозирал оставката си.

Причината е договорът за санитарен контрол по границите, който Войнов подписа на 12 март - ден преди служебният кабинет да поеме властта.

На 12 март Агенцията по храните прехвърля на частна фирма "Пи Еф Си" задължението да събира такси за дезинфекция на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово. 

Войнов обяви, че  заради „големия обществен интерес“ ще прекрати договора с фирмата. 

Прокуратурата се самосезира и започна проверка по случая.

„Няма проблеми. Аз още в самото начало заявих, че си подавам оставката. Те тогава препоръчаха да изляза в отпуск, така че няма никакъв проблем”, коментира Войнов.

Това ще е първият сменен шеф на агенция от служебния кабинет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2013 в 18:34

Това лице какво общо има с Кирил Войнов? То е ясно, че му е някаква роднина; всички са от обкръжението на Б.Б.

17.04 2013 в 18:33

Слава богу, ако е уволнен или си е подал оставката. Тази агенция си гледаше рахата по време на това управление; много сигнали изпратих за опасни за здравето храни, изпращаха ми някакви фермани и никакви конкретни отговори; БАБХ е равно на корупция и нищо не правене.

17.04 2013 в 15:32

Браво! Само че осватат още 9 999 мои човека, които съм поставил в администрацията. С това темпо на Райков ще му отнеме около 19 мандата...

17.04 2013 в 15:13

Този е поредният разбоиник на гърба на народа.Сега е на ход съда.да се надяваме че ще има поне един осъден след като министър -председателя си свърши работата та го уволни остава съда да го осъди.

17.04 2013 в 15:00

Крайно време е герберското гнездо да се поразрови. ГЕРБ - Граждани за Европейско Развитие на Бандитизма !!!!!

17.04 2013 в 14:16

Похвално! Тази ГЕРБ креатура няма място в държавна служба. Само му вижте интелигентната мутра.

17.04 2013 в 14:03

Привествам Ви господин министър-председател.Този тунеядец,покровителстван лично от Миро Мръшата,си развяваше байрака и дори цялата полиция от София се хвърли да търси кой му счупи задното стъкло на джипа!Този е от тези държавни чиновници,които показаха на всички бизнесмени,че най големия бизнес в държавицата е .......държавната службица,в която можеш да си правиш далаверите,колкото си искаш,без да ти потърси отговорност от т.н. прокуратура,след като те изритат и дойде друг тунеядец!