СДС възкръсна в съда

Юлиан Христов 29 ноември 2012 в 15:24 1992 1

Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов
Съдебна палата. Снимка: Сергей Антонов

Въпреки че Националният съвет на СДС изключи Мартин Димитров от партията, днес стана ясно, че той формално все още е заместник-председател на партията.

На 22 ноември Софийският градски съд е излязъл с решение за регистрацията на ръководството, в което е записано, че СДС е с председател Емил Кабаиванов и заместник-председател Мартин Димитров, съобщиха за OFFNews от съда.

На 26 ноември депутатите Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров бяха изключени от партията, а с това Мартин Димитров обяви смъртта на СДС. 

Решението на СГС е взето на базата на внесено заявление за регистрация на ръководството на партията, което е било подадено, преди сътресенията в СДС.

Решението не е окончателно и все още не е влязло в сила, тъй като предстои разглеждането му на втора инстанция. В 14-дневен срок то може да бъде обжалвано с аргументи за промяна в обстоятелствата. Това е единственият начин Димитров да бъде изгонен окончателно от партията. Производството е триинстанционно, което означава, че окончателното решение за това кой влиза в ръководството на партията ще вземе Върховният касационен съд. Единствено съдът има последната дума за това кой влиза в ръководството на една партия, коментираха юристи. Ако до 14 дни не бъде обжалвано обаче, решението ще влезе в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови