Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

СДС опря дъното

23 ноември 2012 в 17:12 2271 0

Емблемата на СДС. Снимка: БГНЕС
Емблемата на СДС. Снимка: БГНЕС

Конфликтът между представителите на СДС в парламента и партийната централа на „Раковска“ 134 стигна точката на кипене в петък.

Депутатите от СДС обявиха, че няма да внесат каквато и да е кандидатура за конституционен съдия. „Тук не говорим за имена. За нас този срам е на ГЕРБ, те направиха сглобката с другите партии.Сега искат някой друг да им измие срама. СДС не е изтривалка на други партии”, заяви депутатът от СДС Ваньо Шарков.

Нито един син депутат няма да се ангажира с внасянето на номинацията на Петър Стоянов за конституционен съдия на мястото на Венета Марковска.

През седмицата от партийната централа на СДС обявиха, че номинират Петър Стоянов за конституционен съдия.

В петък пък от пресцентъра на „Раковска“ 134 изпратиха съобщение до медиите, че Националният съвет на СДС ще решава на заседание в понеделник за номинацията за член на Конституционния съд.

„В парламентарната група има двама членове на НИС, които вчера не са били на заседанието, което е взело решение за свикване на НС на партията. Носят се слухове, че някои ще бъдат изключвани от СДС, всички или части от парламентарната група. В това ръководство на СДС, за мое съжаление, има бъзльовци, които дори едно изключване не могат да направят като хората. Заради трохи от трапезата на ГЕРБ, в момента са си заврели главите под масата”, коментира Шарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!