С БСП начело в България се родили 15 хил. деца "в повече"

Елица Мартинова 19 ноември 2012 в 08:25 1256 1

Мая Манолова. Снимка:БГНЕС
Мая Манолова. Снимка:БГНЕС

„За четири години при нас се родиха 15 000 деца в повече, по време на управлението на ГЕРБ децата са с 5000 по-малко. А с вашата финансова политика вие задължихте всеки български гражданин, всяко бебе с по 1000 лв.“ Това заяви червената депутатка Мая Манолова пред зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

Двамата спориха за протеста на БСП в събота, ефекта от него и броя на протестиралите в студиото на Нова телевизия тази сутрин.

„Протестът в събота, на който се събраха 20 000 души, бе вот на недоверие срещу вредното правителство на ГЕРБ. Имаме моралното право да протестираме, защото през предишното управление приоритет бяха българските граждани, а сега приоритет на ГЕРБ са личните им интереси“, заяви Манолова.

Главчев пък отново повтори тезата на ГЕРБ, че БСП завишават броя на протестиращите.

„София е модел за това какво ще се случи, ако ГЕРБ има повече мандати. Сигурно са видели околовръстното, естакадите и дори 20 000 да са тръгнали за митинг, половината от тях са се отказали“, иронично отбеляза той.

Манолова обвини своя колега от управляващите, че е част от политика, която съсипва гражданите и бизнеса.

Тя бе категорична, че управляващите ще претърпят крах на следващите парламентарни избори.

„До края на управлението на ГЕРБ митът, че сте строители, ще бъде развенчан. Тепърва ще понесете шамар от българските граждани, защото им откраднахте референдума. С безочието си откраднахте въпроса на 770 000 български граждани“, обяви червеното острие.

Думите ù не смутиха Димитър Главчев.

„Ние от ГЕРБ не събираме хората на протести. Хората, които ни подкрепят, се показват на изборите. Те виждат какво сме направили и го оценяват“, заяви зам.-председателят на ПГ ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови