БСП срещу ГЕРБ за броя на протестиралите в събота

18 ноември 2012 в 15:54 1661 0

Протестен митинг на БСП в София на 17 ноември 2012 г. Снимка: Деян Барарев
Протестен митинг на БСП в София на 17 ноември 2012 г. Снимка: Деян Барарев

БСП и ГЕРБ влязоха в задочен спор за броя на протестиралите по време на митинга на БСП под мотото „Да сложим точка на катастрофата в ГЕРБ“ в събота.

„Бях на трибуната и виждах за какво става дума. Истината е, че аз лично чух с ушите си, когато журналистите питаха полицаи колко са. До 13 ч. полицаите казваха, че са 15 хил. След това се появи „Негово величество управляващия“, каза, че са 3-4 хиляди и цялата полиция започна да казва, че са 3-4 хиляди“, заяви депутатът от левицата Антон Кутев в интервю за БНР.

Сигурен съм, че е имало и телефонни обаждания по редакциите от пресцентъра на Министерския съвет, допълни той.

Този човек (бел. ред. - премиерът Бойко Борисов) трябва да си ходи, заяви той.

Зам. вътрешният министър Веселин Вучков, който бе в студиото на БНР отказа да съобщи броят на протестиралите, макар че го знаел „много точно“.

"БСП са надписали броя на дошлите на протеста на левицата. Всички станахме свидетели на поредния опит на БСП едно чисто политическо мероприятие да бъде превърнато в общонационално, общонародно. Видяхте търсещия поглед на лидера на БСП, в очакване на разликата между дошлите на митинга хора и тези 20 хиляди, които бяха обявени предварително", заяви пък зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев пред TV7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови