Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Резултатите от проверката на НСО ясни днес

Мая Младенова 24 януари 2013 в 07:58 2541 0

Началникът на НСО Тодор Коджейков. Снимка: БГНЕС, архив
Началникът на НСО Тодор Коджейков. Снимка: БГНЕС, архив

Началникът на Националната служба охрана (НСО) Тодор Коджейиков ще обяви днес резултатите от вътрешната на службата по случая с атаката над Ахмед Доган.

В НСО се извършва проверка от събота, когато лидерът на ДПС бе нападната с газов пистолет на трибуната на Зала 3 на НДК, където изнасяше реч по време на националната конференция на партията. Службата прави възстановки на нападението и анализира ситуацията  за да отговори на въпроса защо гардовете на Доган изобщо са допуснали Октай Енимехмедов до него.

Опозицията вече поиска оставката на Тодор Коджейков. Междувременно стана известно, че шестима служители на НСО ще понесат наказания - това са шефът на сектор "Масови мероприятия, гости и чужди делегации" полк. Красимир Станчев и петимата гардове, които са били в НДК по време на конференцията на ДПС.

Днес в парламента депутатите ще гледат Законопроект за Националната служба за охрана. Той е част от пакет от четири законопроекта за спецслужбите, който включва още проекти за управление на системата за защита на националната сигурност, за военното разузнаване и за държавната агенция "Разузнаване".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови