Quantcast

Реформаторите организират протест за студентите в четвъртък

Последна промяна на 30 октомври 2013 в 17:00 2355 16

 Протестно шествие и днес започна от Ректората в знак на подкрепа със студентската окупация. Снимка: Сергей Антонов
Протестно шествие и днес започна от Ректората в знак на подкрепа със студентската окупация. Снимка: Сергей Антонов

Партиите от Реформаторския блок организират протест в подкрепа на българските студенти, става ясно от прессъобщение, изпратено до медиите.

Началният час на демонстрацията е 18 ч., а сборният пункт е градинката между Народното събрание и СУ „Св. Климент Охридски“, който остава окупиран от протестиращите студенти.

„Да кажем заедно „Не“ на мафията“, е намерението на реформаторите.

Апелът е отправен към всички български граждани, демократи, родители, студенти и преподаватели. Те са призовани да излязат, за да защитят европейското бъдеще на България.

„Присъствайте и нека да не позволим на управляващите да ни изолират и да ни принудят да мълчим!“, призовават от Реформаторския блок.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 11:52

Моята версия:
Те не подкрепят, това е собствено тяхното действие. След като през лятото креаклите на ГЕРБ не успяха с тъпаните и зурните и работата умря, сега някой си реформаторски блок се опитва да направи същото, само че под лозунга "студентите, младите, бъдещето на България". Ресурса им обаче е несравнимо по-немощен, а и номерата вече са изтъркани. Освен това, като всички хора които са неимоверно по-честолюбиви и алчни, отколкото умни, те и не разбират от оперативно изкуство. По такъв начин, вместо да съсредоточат всички възможни сили и средства, и резервите, и да наложат генерално сражение преди противникът им да е успял да заеме устойчива отбрана, те удрят последователно с незначителни сили. Понеже нямат ресурса за война на изтощение срещу противостоящата дълговременна отбрана, това е класически пример за военна глупост.
Видимо през лятото Борисов смяташе че ще се оправи сам, и презрително не забелязваше тия. Сега миряса и търси съюзници, но понеже те наистина са никои, за да се покажат като някои - правят това, което се случва в момента. Така едновременно хем се формират, хем между нещастните студенти търсят поне някакви хора, които да стават за нещо, и утре на изборите да ги сложат за свои лица.
Театъра не е за сваляне на правителството, нито пази боже за някакъв морал. Представлението е за единствения зрител Борисов, и по същество е генералска проверка - виж какво можем, айде сега вече да ходим на избори/след избори заедно. Такава свалка от селска вечеринка в стил танго - самеца и самката показват един пред друг номерата си, та всеки да хареса другия.

31.10 2013 в 11:44

Къде са студентите бе кУректоре? Къде? А кой? Кой предизвика техните действия? Кой?

31.10 2013 в 07:15

Реаниматорите гледат да дадат едно хилаво рамо защото циркаджилъка нещо забоксува и сои на едно място, а кукловодите на така наречените "студенти" ТИКВОНИЙЙ и КАПИТАЛИСТИТЕ на ИВКО и ПЛЕВНЮ си искат възвръщаемост на инвестициите. Като "честни" олигарси, те пари на вятъра и бадева на раздават.

31.10 2013 в 06:17

И аз!

31.10 2013 в 05:57

По лошо от това не може да стане вижте само последните два дни новините Паметника на Левски за първи път Големия Маргин напълно невинен Козлодуй 1 милиард и наште Деца на последно място по четене и Математика Кога е било това

31.10 2013 в 05:53

Браво Само младите ще оправят нещата! Духът на Апостола е жив! Никога никой не посягал на паметника даже само това показва докъде сме стигнали да не говорим за всичко останало

31.10 2013 в 00:35

В РБ има много честни хора и добри специалисти, но има няколко имена, които сриват успеха на начинанието. Тези имена са основно в партията на Кунева (вкл. самата Кунева) и ако РБ се изчистят от тях, успехът им е гарантиран.

30.10 2013 в 21:18

Е, сигурно. Нали това е техния комсомол - искат да видят на кого плащат масрафа.

30.10 2013 в 20:45

Аз пък не вярвам на тоя, който назначи Пеевски

30.10 2013 в 19:38

Що бе, майсторе, нека се преброят хората. Какво лошо има в това?

Да не говорим, че те са за предпочитане пред левичарската банда на ГЕРБ. Само дето не разбирам защо вместо да си стягат структурите, тичат да свалят правителство, което ако падне сега, те в следващия парламент освен патерица на Бойко друго не могат да бъдат.