Разбиха група, точила ДДС от храни

Юлиан Христов 14 декември 2012 в 12:00 1571 0

Акция на ГДБОП. Снимка: МВР
Акция на ГДБОП. Снимка: МВР

МВР провежда операция "Универсалният", която е насочена срещу ДДС измамите и вноса на хранителни продукти на територията на страната от европейската общност.

Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Лидерът на тази група е син на бивш министър на земеделието от 1992 до 1994 година - става въпрос за сина на Георги Танев Иван. В групата участва и дъщеря на бивш митнически служител, както и небезизвестният Мравката - лице, което е съпричастно към убийството на Бай Миле и е бил задържан в онзи период, допълни министърът.

Георги Танев, който е част от кабинета на Любен Беров. Танев е бил подсъдим и оправдан заедно с Емил Хърсев за безстопанственост в особено големи размери за сключена през 1993 г. сделка за доставка на над 153 т царевица от САЩ.

Цените на храните в България са най-ниски в Европейския съюз, защото у нас са разбити монополите. Тази констатация прави премиерът Бойко Борисов на последното заседание на правителството в сряда. Констатацията му е в отговор на изказване на земеделския министър Мирослав Найденов, който посочва, според ЕВРОСТАД, най-ниските цени на хранителни пордукти са в България. "Това е защото разбихме монополите. Които монополи те изграждаха през годините. Защо като им казах да посочат кои са монополите в горивата, никой не иска да ги каже на глас?", коментира Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews