Костов: ЦИК не подходи сериозно към изборите

Елица Мартинова 12 май 2013 в 09:44 1551 0

На 12 май Костов гласува за
На 12 май Костов гласува за "повече работа и повече сигурност", Снимка: БГНЕС

„Слушах вчера говорителя на ЦИК, който каза, че тези бюлетини няма да влязат в действие и че всичко ще е наред, но той откъде знае, че само тези бюлетини са отпечатани? Тези са заловени, но колко са отпечатани между 9, 10 до 11 май - никой не знае. Защото една печатница може да отпечата стотици хиляди за часове. Според мен това не са сериозни позиции на един орган, който трябва да проведе изборите“. Това заяви председателят на ДСБ Иван Костов, след като пусна гласа си на парламентарните избори, които се провеждат днес.

По думите му след вчерашния скандал с откритите 350 000 „допълнителни“ бюлетини има сериозна опасност изборите да бъдат опорочени и оспорени.

Костов подчерта, че администрацията в ЦИК не се е съобразила с препоръките на опозиционните политически партии.

След скандала с незаконните бюлетини вчера от ДСБ поискаха отлагане на вота до отпечатването на нови бланки. От ДПС пък пожелаха да се въведат специални мерки за сигурност и за валидни да се считат само бюлетините, които имат подпис от всички членове на СИК.

„За съжаление се сбъднаха най-мрачните ми прогнози. Като се разпусна парламентът казах, че най-големият проблем на това служебно правителство и на президента ще бъде да проведат изборите в спокойна обстановка, за да бъдат те честни и признати. Това вече е компрометирано“, констатира тъмносиният лидер.

„Гласувах за повече работа и повече сигурност, защото е изпитал на гърба си какво значи несигурност“, обясни още Иван Костов, визирайки съботния инцидент, при който маскиран мъж, въоръжен с нож, наглу в дома на тъмносиния лидер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!