Работници в Шумен чакат заплати от 2 години

Николаос Цитиридис 03 септември 2012 в 14:26 1523 0

Община Шумен. Снимка Радио Шумен
Община Шумен. Снимка Радио Шумен

Община Шумен дължи близо 1 млн. лева на строителни работници. Общината е задлъжняла на фирма "Пътища" АД за ремонти и благоустрояване на ромския квартал в града.

Шуменските работници са получавали едва 60% от заплатите си в продължение на 2 години. Общата сума, която общината дължи, е 900 хил. лева.

След срещата на шуменския кмет Красимир Костов и управителя на "Пътища" АД Георги Григоров се е стигнало да споразумение общината да преведе на фирмата 350 хил. лева за спешно раздаване на заплати преди празниците и старта на учебната година.

Според кмета на Шумен причината за двугодишното забавяне на парите е недооформена документация. “Концентрирахме усилия до обяд да приключат строителните книжа за извършената работа и ще преведем междинно плащане, да може г-н Григоров да плати заплати на работниците" заяви Красимир Костов пред shum.bg.

Според управителя на "Пътища" АД , преводът ще бъде “глътка въздух” и ще може да се изчака получаването на цялата сума. “Утре или сряда най-късно ние ще получим до 90%, както е по договор, средствата за уличната мрежа, а след това и тези забавени плащания, които са около 500 000 лв., но за тях все още нямаме потвърдена информация”, добави той.

Въпреки обещанията, работниците са готови да продължат с протестите, докато не се удовлетворят напълно исканията им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови