Работници бойкотират строежа на магистрала "Марица"

03 април 2013 в 14:58 2763 1

Строители на автомагистрала
Строители на автомагистрала "Марица" обявиха стачка заради неизплатени заплати. Снимка: haskovo.info

Строители на автомагистрала "Марица" днес започнаха стачка заради неплатени заплати.

Работниците са над 100. Работят за "Пътни строежи". Те изграждат участъка от Свиленград до Капитан Андреево, съобщи haskovoinfo.

Днес те се събраха пред офиса на фирмата край Любимец.

"От 2011-та година имаме 2 месеца по 40 процента, за 2012-та имаме 9 месеца по 40% и една цяла заплата, а за 2013-та - януари и февруари не са ни платени", оплакаха се работниците.

Част от тях вече са без ток, защото не могат да си го платят, други пък взимат непрекъснато кредити, които не могат да изплатят.

"Искаме си парите, защото изнемогваме. Не може политиците да се пъчат, че строят магистрали, пък ние да не си получаваме парите", негодуват още те. Стачкуващите са изпратили подписка до ръководството на фирмата, която е подизпълнител на магистралата. От местния клон обясняват, че очакват пари, но не знаят дали и кога заплатите ще бъдат платени.

От ръководството на "Пътни строежи" заявиха, че в момента правят разчети и в най-скоро време ще има плащане, за да не се нарушава работния график. Работниците пък се заканват, че няма да се върнат на работните си места, докато не получат всички дължими суми. Готвят се и да блокират магистралата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови