Пускат парното от днес

07 ноември 2012 в 08:03 1192 0

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

 

"Топлофикация София" започва от днес поетапното пускане на отоплението в столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Дългосрочната метеорологична прогноза показва, че от днес се очаква трайно застудяване. Това означава, че три поредни дни средноденонощната температура на външния въздух ще бъде под плюс 12 градуса, което е условието за пускането на отоплението. 

В рамките на следващите няколко дни всички абонати на Топлофикация ще бъдат с включено отопление, като пускането на парното ще започне от детските заведения, училищата и болниците, след това в жилищните сгради във всички райони, а последни ще бъдат включени административните и стопански сгради.

До този момент по желание на клиенти е пуснато отоплението на 221 абонатни станции - 75 детски ясли и градини, 9 училища, 30 болнични и здравни заведения, 18 посолства, 59 административни сгради и стопански потребители и 37 жилищни сгради.

Необходимо е клиентите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. От дружеството призовават и за приключване на всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация и за запълване на източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил. Важно е, също така, клиентите да проверят електронните си уреди за дялово разпределение и ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

От компанията информират, че поради превключвания по топлопреносната мрежа заради началото на отоплителния сезон, е възможно да има временни колебания на топлоподаването в някои райони: в ж.к. Младост 4 и Бизнес парк София, ж.к. Красна поляна, ж.к. Западен парк, ж.к. Гевгелийски, както и в малка част от центъра на столицата между бул. Сливница, бул. Генерал Д. Николаев, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Патриарх Евтимий, бул. Княз Ал. Дондуков и ул. Г. Раковски. 

От топлофикационното дружество съобщават, че през летните месеци бяха приключени успешно ремонтните дейности на 44 обекта от топлопреносната мрежа с най-чести аварии през миналата зима като бяха сменени близо 37 км тръби. Извършени бяха и основни ремонти на съоръженията в двете най-големи топлоцентрали – ТЕЦ ”София” и ТЕЦ „София Изток”, както и в останалите централи.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика