Проверяват сигналите срещу полицая-убиец от Ловеч

Мадлен Шишманова 20 септември 2012 в 17:40 1599 0

Полицаят убил Ивелина заради несподелена любов, Снимка: БГНЕС
Полицаят убил Ивелина заради несподелена любов, Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разпореди да бъде извършена проверка на сигналите срещу полицая Иво Маринов.

Ще се проверяват сигналите за това, че Маринов е налагал психически тормоз на 25-годишната Ивелина Славчева, преди да я убие.

 „Постоянно предприемаме мерки за недопускане на подобни инциденти, но аз смятам, че това е единичен случай, като някакво лично изживяване на самия служител, който, разбира се, ще получи съответната присъда, която ще бъде максимално висока за неговото деяние”, допълни той. 

Преди да бъде убита, Ивелина се е оплакала в полицията в Ловеч, че Маринов я преследва.

Малко след като Ивелина бе убита, се разбра, че срещу полицая е подавана жалба и от момиче от Плевен. Маринов я заплашвал с убийство и със заливане с киселина.

Тъй като заплахите са отправени в Плевен, преписката от Ловеч е препратена в Районна прокуратура - Плевен. 

Днес депутатът от БСП Димитър Горов заяви на брифинг в парламента, че ръководството на ловешката полиция е имало сигнали за нестабилния характер на Иво Маринов.

„Има сигнали, че същият този полицай е участвал в тормоз над други момичета. Публична тайна е, че друг полицай в Ловеч е изнасилил жена”, заяви депутатът и бе категоричен, че трябва да се преразгледа начинът, по който се назначават полицаите. 

„Какви хора се назначават в МВР и в състояние ли са да вършат тази работа? Доколко надежден може да бъде психическият тест, който минават полицаите в МВР? Този тест не е установил едно тенденциозно поведение на този полицай. Кой от ръководството на МВР в Ловеч ще понесе отговорност за това, че не са взети мерки през годините?”, попита още Горов.

В сряда вечерта роднини и приятели на Ивелина Славчева се събраха да почетат паметта й. Те запалиха свещи и оставиха цветя на паркинга пред дискотека "Илит", където 33-годишният полицай я застреля с пет куршума.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!