Полицаят убил Ивелина заради несподелена любов

Елица Мартинова 15 септември 2012 в 12:59 4661 4

Полицаят убил Ивелина заради несподелена любов, Снимка: БГНЕС
Полицаят убил Ивелина заради несподелена любов, Снимка: БГНЕС

Ловешкият полицай Иво Маринов е застрелял 25-годишното момиче заради несподелена любов, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР комисар Георги Иванов.

Информацията бе съобщена на пресконференция, свикана специално по случая.

Около  4.30 ч. жертвата, която по непотвърдена информация се казва Ивелина, е излизала от дискотека „Илит”. Тя е била в компанията на приятел и приятелка.

Тримата се отправили към колата, с която дошли, и Ивелина седнала на предната седалка до шофьора.

Тогава се появил и Маринов, който ги е причаквал наблизо. Без да каже нищо, полицаят хладнокръвно изстрелял пет куршума в тялото на 25-годишната Ивелина и избягал.

След разпита на свидетелите полицията е привлякла Маринов като обвиняем по случая. Той е задържан рано тази сутрин пред очите на майка си. Не е оказал съпротива при ареста. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 ч.

По думите на комисар Иванов причината за зверското убийство е разминаване в чувствата между Маринов и жертвата. Те се познавали от около година, общували предимно в интернет и чрез SMS-и. Наскоро обаче Ивелина прекъснала контактите си с полицая, което го вбесило и станало причина за убийството.

Комисар Иванов твърди, че постъпката на Маринов е изненада за обкръжението му, защото той винаги е бил тих, затворен и нерешителен. Не е бил особено контактен, няма приятели сред колегите си. Работи в системата на МВР от 11 години. Първоначално е бил катаджия, но след това е преместен в охранителна полиция. Досега не е имал провинения.

В Ловеч вече са пристигнали експерти от Института по психология към МВР, които ще разговарят с обвиняемия Иво Данчев Маринов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков