Протестна мрежа: Има опити за задушаване на свободното слово в ефира

OFFNews 12 септември 2013 в 11:06 2953 6

Хора от Протестна мрежа пред
Хора от Протестна мрежа пред "Дондуков" 1

Има неприкрити опити за задушаване на свободното слово в ефира. "Кой посочи Пеевски за председател на ДАНС?" - свободните медии не трябва да спират да задават този въпрос.

Това се казва в декларация на Протестна мрежа по повод последните телевизионни участия на председателите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан.

Ето пълният текст на декларацията:

Назидателното отношение на политици с власт, каквито са господата Станишев и Местан, е недвусмислен опит за сплашване и създаване на атмосфера на страх и зависимост в медиите. Тези опити идват след писмото на председателя на Народното събрание Михаил Миков, в което обвини медиите, че увеличат напрежението с начина, по който отразяват протестите.

Поведението на управляващите е продължение на политиката на техните предшественици, когато властта демонстративно попита медиите дали самата тя им оказва натиск.

Протестна мрежа изразява своята безусловна подкрепа за всички журналисти, които изпълняват добросъвестно задълженията си, спазват етичните правила в професията и уважават фактите, независимо от позициите, които защитават.

Ние ще реагираме на всеки опит за потъпкване на свободата на словото, която е гарантирана от Конституцията на република България.

Кой посочи Пеевски за председател на ДАНС?

Свободните медии не трябва да спират да задават този въпрос.

Противоречивите изказвания на управляващите само затвърждават убеждението ни, че България се управлява от задкулисието. Дори и след 90 дни на протести, този факт не се е променил. Оставка и незабавни избори!

От днес Протестна мрежа си има и интернет сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови