Протестите срещу монополите все по-малобройни

07 април 2013 в 17:19 1197 0

Протестите в София Снимка: Сергей Антонов
Протестите в София Снимка: Сергей Антонов

Втори месец продължават протестите в страната срещу монополите. С всяка изминала седмица хората, които излизат на улицата, стават все по-малко.

Участниците смятат, че тази неделя слабото присъствие на протестиращи е заради дъждовното време. 

Около стотина симпатизанти на ВМРО за пореден път се събраха пред Съдебната палата в София. Въпреки че днес изтича срокът, който войводите поставиха на служебното правителство за справяне с монополите, демонстрациите ще продължат обявиха националистите.

От партията призоваха за прочистване на политическата система у нас и обявиха, че се явяват сами на изборите. Пред Съдебната палата дойдоха и няколко души от Движение "Орлов мост", други протестиращи пък недоволстваха пред общината. 

Много по-малък беше протестът в Бургас, който събра едва двайсетина души, съобщава БНТ. Протестиращите съобщиха, че до седмица ще поискат оставки на общински съветници и настояха всяко решение на общинския съвет преди гласуване да бъде подложено на обществено обсъждане. Да се отмени "синята зона" и да се намали такса смет в морския град са другите искания на недоволните.

В Добрич дори обявиха, че това е последната неделя на недоволство в града до изборите, тъй като тази форма според организаторите от Гражданска инициатива за обществен контрол вече е изчерпана. Сред събралите се около 20-ина души пред църквата "Св. Георги" за първи път нямаше скандирания и лозунги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови