Протестиращи нахлуха в областната управа на Благоевград – търсят Муса Палев

Александра Маркарян 20 юни 2013 в 10:31 3301 1

Протест в Благоевград срещу новоназначения областен управител от ДПС Муса Палев. Снимка: БГНЕС, архив
Протест в Благоевград срещу новоназначения областен управител от ДПС Муса Палев. Снимка: БГНЕС, архив

Протестиращи нахлуха в областната управа на Благоевград, търсейки Муса Палев. На протест срещу областния управител излязоха и жители на Пловдив. 

Назначението на областен управител от ДПС предизвика протести, които не стихват. Тази сутрин протестиращите нахлуха в областната управа, за да потърсят Муса Палев. 

„Къде е Палев? Защо не е на работното си място? Как работи областната управа в момента?“ питаха протестиращи главния секретар Диана Атанасова, на която попаднаха в сградата на управата.

Палев и днес не беше на работното си място.

Демонстрантите настояха Атанасова да излезе пред протестиращите. Атанасова първо отказа, после го направи. Отвън чу същите въпроси: „Къде е Муса Палев?“, „Кой подписва документите в момента?“.

Жената потвърди, че областният управител не е в сградата. „Има устройствен правилник, в който са определени неговите задължения“, каза тя.

На въпрос дошла ли е заповед за назначаване на нови зам.-областни управители, Атанасова отрече такава заповед да е идвала. Към момента протестиращите започват да се разотиват като приканиха гражданите отново вечерта да излязат на протест.  

На протест срещу областния управител излязоха за четвърта поредна сутрин и жители на Пловдив. Около 20 души се събраха на площад „Никола Мушанов“, за да изкажат недоволството си от избора на Венцислав Каймаканов.

На протеста тази сутрин нямаше лозунги и скандирания, не се стигна и до блокиране на движението.

В протеста се включи пловдивската поетеса Божана Апостолова, по чиято идея в сряда за кратко беше блокирано движението на кръстовището между булевардите „Шести септември“ и „Васил Априлов“. В демонстрациите участие и бившият кмет на Пловдив и настоящ общински съветник Спас Гърневски.

В същото време стана ясно, че областният управител Венцислав Каймаканов тази сутрин не е на работното си място, тъй като имал доста техническа работа и документация заради назначението си, съобщи „Фокус“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!