Нови протести срещу областните управители на Пловдив и Благоевград

19 юни 2013 в 11:33 1744 0

Протест пред областната управа в Благоевград. Снимка: БГНЕС
Протест пред областната управа в Благоевград. Снимка: БГНЕС

Продължават протестите срещу областните управители на Пловдив и Благоевград. 

Протестиращите срещу назначаването на Венцислав Каймаканов за областен управител на Пловдив блокираха за кратко тази сутрин движението по булеварда, който се намира до сградата на областната администрация, съобщи БНР.

Блокадата на натовареното кръстовище на булевардите „6-и септември” и „Васил Априлов” продължи по-малко от 10 минути. След като бяха приканени да се оттеглят от охраняващите полицаи с аргумента, че в този час трафикът е много интензивен, протестиращите се отправиха към сградата на Областната управа със скандирания „Оставка” и „ДПС вън”. Техните аргументи са, че не приемат пловдивския областен управител да бъде издигнат от ДПС. Самият Венцислав Каймаканов отрича това и твърди, че е номинация на премиера Орешарски. Протестиращите коментират, че дори и да бъдат поканени на среща при областния управител, няма да разговарят с него, защото искат оттеглянето му.

И в Благоевград продължава протестът срещу назначавано на Муса Палев за областен управител. Протестиращи и граждани с националния трикольор и знамена на ВМРО са пред сградата на Областната администрация. Според Людмила Манова, ръководител на Гражданско сдружение „Сила”, Муса Палев е освободен от длъжност след среща снощи с премиера Пламен Орешарски. До този момент информацията не е потвърдена официално. Над 1000 граждани за по-малко от 24 часа се подписаха под петицията срещу назначаването на Палев за областен управител. Протестът в Благоевград преминава при засилено полицейско присъствие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!