Три областни управи под обсада

Последна промяна на 18 юни 2013 в 12:25 2425 2

Протест пред областната управа в Благоевград. Снимка: БГНЕС
Протест пред областната управа в Благоевград. Снимка: БГНЕС

Протести срещу назначаването на новите областни управители се проведоха в Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

Недоволни протестираха срещу назначаването на Муса Палев, като областен управител на Благоевград. Той вчера успя да влезе в кабинета си, но днес не дойде на работа. И във вторник на протеста бяха отправени искания за оставката му, като първоначално протестиращите имаха намерение да не пускат Палев на работното му място. По-късно стана ясно, че той не е дошъл на работа, като протестиращите излъчиха свой представител, за да провери дали Палев е в кабинета си.

Представители на ВМРО и граждансти сдружения заявиха, че назначаването на Палев е подигравка с областта им. Хората са готови, ако исканията им за оставка не бъдат изпълнени, да пренесат протеста в София, който да прерасне в протест срещу правителството.

Протест имаше и срещу областния управител на Пазарджик Иван Йорданов. Пред сградата на областната управа протестиращите опънаха плакат с надпис: „ДПС атакува националната ни сигурност“ и отправиха призиви за оставка. „Искаме областни управители, а не валии“, коментира един от протестиращите пред БНР. Според гражданите правителството още не е назначило целия си състав, а вече прави грешки.

Протест имаше и пред сградата на областната администрация в Пловдив срещу назначението на областния управител Венцислав Каймаканов. Днес той встъпи официално в длъжност. Малко след 7.00 часа сградата на областната управа беше блокирана от протестиращи, които поискаха среща с Каймаканов. Той покани техни представители да се качат в кабинета му, но те поискаха той да слезе сред тях. Областният управител беше посрещнат с освирквания и викове за оставка. Каймаканов се върна в кабинета си, където пред журналисти отрече твърденията, че е приближен до ДПС. Той каза, че предложението за поста е дошло от премиера Пламен Орешарски. Каймаканов е категоричен, че не смята да се оттегли от поста, освен ако оставката му не бъде поискана от премиера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.06 2013 в 17:24

Какъв шанс да му дадем - да влезе в лудница - съгласен. Но за друго - НЕ. Достатъчно простотии- то не беше АЕЦ Белене, връщане на пушене, връщане на ДС кадровиците във външната политика, ДПС навсякъде във властта, поправка на закони за уреждане на "спонсора" Пеевски на 5 годишен пост... какво повече да чакаме ??? Стига с глупостите моля ви.

18.06 2013 в 15:44

Дайте шанс на Орешарски! Ето първите мерки са в наш интерес. Лесно е да го изгоним, а после какво? Хаос, разходи за избори, а след тях- пак старите муцуни. Не бързайте! Нека видим какво ще направи това правителство!