Quantcast

Протест на 9.IX: Олигарси от всички страни, съединявайте се (видео)

Стефка Накова Последна промяна на 09 септември 2013 в 19:02 6731 35

Протестът : ден 88 Снимка: Сергей Антонов
Протестът : ден 88 Снимка: Сергей Антонов

Протестът срещу правителството на Пламен Орешарски продължава в столицата с псевдоманифестация.

Поводът за използването на социалистическата стилистика на дрехите и плакатите на протестиращите е годишнината от 9 септември 1944 г. 

Демонстрантите се събраха на стълбите на БНБ, а след това минаха на кратка манифестация пред импровизирана официална трибуна, на която поздравите приемат лидери с маски на политици.  

Малко след това протестът се премести пред Министерски съвет. Около 19.30 ч. тръгна и традиционното шествие към парламента. Двайсетина минути по-късно пред Народното събрание вече имаше около 2000 души, които скандираха "Оставка", "Мафия" и "Избори". Протестът завърши малко преди 21.00 часа.

Видео от пионерския плам на пл. "Независимост"


Видео от манифестацията. 

Хронология на събитията (обновяваме постоянно): 

20.50 ч. - София - днешният протест завърши

20.35 ч. - София - протестът продължава пред Народното събрание

20.25 ч. - София - стотина протестиращи отидоха пред паметника на Съветската армия, който се охраняваше от петима полицаи и скандираха "Окупатори". 

20.20 ч. - София - демонстрантите продължават да скандират "Оставка"

Снимка: Константин Павлов

20.10 ч. - София - част от протестиращите остават пред парламента, другите тръгват към "Орлов мост"

20.00 ч. - София - протестиращите вече са пред Народното събрание. Част от тях пеят песента от филма "На всеки километър". 

Снимка: Константин Павлов

19.40 ч. - София - за втори път тази вечер демонстрантите манифестират пред "официалната трибуна" на БНБ. "Първите държавни и партийни ръководители" приемат овациите на множеството, което вика Ура!.  

Снимка: Константин Павлов

 

Снимка: Константин Павлов

19.35 ч. - София - повече от 500 протестиращи тръгват към парламента

Снимка: Константин Павлов

 

Снимка: Лъчезар Ангелов

 

Снимка: Найо Тицин

19.00 ч. - София - протестът вече е пред Министерски съвет

Снимка: Константин Павлов

 

Зад лозунгите се виждат обръчите, от фирми. Снимка: Константин Павлов

18.55 - София - манифестация от "чавдарчета", 'пионерчета", "комсомолци" и отделни "трудови колективи" минава под строй пред официалната трибуна на стълбите на БНБ (поради липса на мавзолей)

Снимка: Найо Тицин

18.45 - София - протестиращите се събират пред БНБ

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.09 2013 в 14:23

Това е организирано и платено от фондациите, чийто спонсор е Жоро Сороса. Подкрепя Реаниматорите на Кунева, патериците на Бойко и цели връщането на ГЕРБ във властта. Този протест, ако може да се определи като протест изобщо, е партиен и има определени цели. Това, че някакви хлапета, които никога не са били пионери и чавдарчета са решили да видят кво е, може да е театър, но по никакъв начин няма да помогне за оставката на Орешарски и кръговете около Пеевски и ДПС. Истинският протест беше през февруари, когато премръзнали от студ хората викаха - Всички вън! Очаквайте на улицата бедните, гладните и простите, тогава ще видите как се сваля правителство. Сега в топлото време тези палячовци нищо няма да постигнат! БКП и ГЕРБ - Вечна дружба!

10.09 2013 в 12:45

Ако се вярва на конспиративните теории за "соросоиди", то значи има цяла армия от хора, които по цял ден се занимават единствено и само с България. Къде ли се крие тази армия? Може би в тунелите под София... или пък имат таен команден център под Витоша :)

10.09 2013 в 09:51

Аман от тия "соросоиди"! Как пък не видях един човек, на който са му платили, а отвсякъде чувам - "много ме е яд, че когато ми предлагаха пари, не ги взех". Когато попитам кой ти предложи, отговорът е - "ми един ми каза, че давали". Аре по-леко с "даването"! Не виждате ли, че това е елементарна комунистическа залъгалка?! Никой не е толкова тъп да дава пари, за да убеди някого, че Пеевски и сие са малоумници!

10.09 2013 в 09:30

"аз", вече ти казах какво искаме. Относно това, че по времето на тиквата не сме скочили на явен протест е вярно, но не е причина сега да не скачаме и не означава, че сме били съгласни тоя неграмотник да ни управлява. Въобще, тезата "защо не скочихте против Сталин или Калигула" е несъстоятелна. Сега скачаме и имаме железни аргументи. Ние не връщаме ББ на власт. Него ще го върне гласоподавателят, ако пожелае (дълбоко се съмнявам в това). Протестът не е кой да дойде на власт, а как да се управлява. Какво се плашиш от ББ? Ще го свалим по същия начин. Да, аз съм Костовист и ако загърбиш медийната пропаганда, ще разбереш защо той е единственият, който направи така, че да изглеждаме нормална държава. Провалът на десните сили не е морален, а въпрос на незрялост на обществото ни.

10.09 2013 в 08:47

Допускате ли за момент, че при онази революция(преврат, или както там искате го наричайте) е имало прогресивни хора(не малко от тях платили с живота си) за промяна на тогавашното статукво. И дали тези същите , ако живееха днес, нямаше да грабнат оръжието срещу Гея, Бея и Злодея.
Допускате ли, че и тогава е имало нагаждачи, интересчии и прочие долна сган, която е усетила на къде духа вятъра и е яхнала бунта, за да се превърне в последващата партийна номенклатура, която пък днес еволюира в олигарси.
Какво, всъщност искам да кажа: В България има много хора, които произхождат от семейства пострадали от репресии след 23 г до 44 г., както и много хора пострадали от репресии след 44 г.
Та въпросът е: Трябва ли, протестът да се подиграва, да хули и отрича едните за сметка на другите и по този начин да разделя нацията на 2, като тика едната половина зорлем в ръцете на Съсела, ако и да симпатизира на протеста срещу безпринципната олигархична коалиция?
Може и аз нещо да бъркам, но за симпатизантите на Радан и Бойко е по-важен карнавала или оставката на това правителство?

10.09 2013 в 08:25

Фондация Бъдеще за България олигархична структура?
"Бъдеще за България" работи и днес и продължава да върши добрите си дела, както в онова гладно време, когато се грижеше за домовете за деца.. Е.Костова 6 години беше влачена по съдилища с дела насрочени предизборно и по време, удобно за да става сеир, защото и Костов винаги беше с нея, та гаврата да е пълна. Следях делата и знам подробности, защото, като всеки чувствителен човек, мразя гаврата с който и да е човек. Имало несъответствие в число от данъчната декларация - друго не успяха да измислят. След влизането на Б-я в ЕС, гаврата вече нямаше как да продължи, оневиниха я, като се оказа, че и такова нещо няма. Да вметна само, че отвратителният прокурор Кокинов (с Филчев зад гърба си) водеше и разиграваше цялата гнусна история. Отдавна си давам сметка, че ако положението у нас наистина започне да се подобрява, ще проличи от това, когато чудовищният Филчев бъде привлечен да отговаря за престъпленията си, защото знае страшно много, особено за ония ченгета, които обслужваше. Над него имаше чадър вече от три правителства, са съжаление и от това на Борисов, който управляваше в изцяло европейска България. За спасяването на Филчев се грижеше предимно Първанов като президент, но и Борисов, с когото бяха приятели още от главното му секретарстване. Братът на Филчев, откраднал и изнесъл ценни колекции от България, живее от тях като милионер в Америка, синът на Филчев живее в Швейцария, а Филчев, след като Първанов го скри най-напред в Казахстан като посланик, сега си обикаля между трите държави и никой не му търси сметка за черните времена през които беше главен прокурор.

10.09 2013 в 01:36

Има и други, ама ЦЦ ги е оставил на прикритие и си трая

10.09 2013 в 00:43

значи вече сме двама урааа

Искаме си ГЕРБ! Искаме си ГЕРБ! Искаме си ГЕРБ!

10.09 2013 в 00:41

не благодаря не ми трябват ракети аз съм си зел от севернокорейските обаче сега чакам ирански подобрен образец ако ви интересува пишете

09.09 2013 в 23:51

И аз, и аз, и аз!