Привикват Цветанов в Прокуратурата в сряда

Елица Мартинова 07 юни 2013 в 12:41 2000 2

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов вече е получил призовка, за да се яви в Прокуратурата във връзка с обвиненията за незаконно подслушване. Това съобщи самият той в кулоарите на парламента в петък.

Зам.-председателят на ГЕРБ обяви още, че ще се яви за разпит следващата сряда, 12 юни, от 10 ч.

"Това са много лични неща, но както знаете, аз съм публична личност и винаги съм бил открит, затова ще ви кажа. Да, получих призовка и ще се явя на датата и часа, посочени в нея - сряда, 12 юни, в 10 ч. Ще се явя в Прокуратурата, за да спрат спекулациите, които твърдят, че обвинението спря до първите три обвинени лица, само защото аз имам имунитет. Ето, вече съм без имунитет", каза Цветанов.

Той изрази увереност, че "всички внушения, направени по време на предизборната кампания", ще бъдат изчистени.

Цветанов за пореден път изрази критиката си към приетите промени в структурите на ДАНС. По думите му те застрашават сигурността не само на държавата, но и на целия Европейски съюз.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще поиска от Плевнелиев вето върху измененията, които парламентът прие днес почти без дебат. Бившите управляващи настояват държавният глава да свика извънредно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!