При честни избори БСП, ДПС и ГЕРБ щели да изчезнат

Елица Мартинова 25 септември 2012 в 15:02 1313 0

Даниел Вълчев, Снимка: Сергей Антонов
Даниел Вълчев, Снимка: Сергей Антонов

„БСП, ДПС и ГЕРБ имат тайна коалиция за подмяна на вота. Ако в България има честни избори, тези три партии ще са пред изчезване“, заяви Даниел Вълчев от „Движение България на гражданите“.

Той изрази мнението си по време на пресконференция, на която бяха представени стратегиите на партията за борба с фалшифицирането на изборите догодина.

Представителите на „Движение БГ“ обвиниха БСП, ДПС и ГЕРБ в използването на контролиран вот, купуване на гласове и фалшифициране на бюлетини.

„В последните години, изборите у нас се решават чрез злоупотреби и чрез натиск. Трябва най-накрая да пресечем тази практика и да покажем, че няма повече да допускаме манипулации“, заяви Петър Николов от „Движение БГ“.

Представителите на партията посочиха, че за вота догодина ще организират широка гражданска инициатива за честни избори, която ще включва и международни наблюдатели.

Поставяйки три неизпълними условия, хората на Меглена Кунева на практика заявиха, че под никаква форма няма да си сътрудничат с ГЕРБ, БСП или ДПС в борбата с фалшифицирането на вота.

„Движение БГ“ иска от трите водещи партии да признаят, че са използвали порочни практики на предишните избори; да гласуват промени в Изборния кодекс, с които да въведат активната регистрация в избирателните списъци; да приемат изменения в Закона за политическите партии, които да намалят наполовина субсидиите за политическите формации.

Миналия четвъртък червеното острие Мая Манолова обяви, че БСП води преговори с партията на Кунева за съвместни действия срещу манипулациите на парламентарния вот през 2013 г. Информацията веднага бе  опровергана от Петър Николов.   

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!