Куневистите: Задава се правителство на съдебната власт

Елица Мартинова 12 септември 2012 в 12:45 1999 3

Прошко Прошков, Снимка: Сергей Антонов
Прошко Прошков, Снимка: Сергей Антонов

„Вчерашните изслушвания на кандидатите за Висш съдебен съвет дадоха ясно да се разбере, че догодина се задава правителство на съдебната власт. То ще се управлява от подготвяната в момента тройна коалиция между ГЕРБ, БСП и ДПС“, заяви Тома Биков от „Движение България на гражданите“ на брифинг на партията.

Куневистите подчертаха, че по време на процедурите по изслушване опозицията е имала неадекватно поведение.

„Фидосова разигра успешно представление, в което БСП и ДПС не зададоха нито един неудобен въпрос. Сигурен съм, че в края на месеца БСП ще гласуват за кандидатите на ГЕРБ“, изтъкна още Тома Биков.

Според „Движение България на гражданите“ т. нар. „нова тройна коалиция“ няма интерес от действаща съдебна власт, защото много от членовете на ГЕРБ, БСП и ДПС заслужават да бъдат съдени.

Представителите на партията не спестиха критиките си и към самите кандидати на изслушването.

„Огромна част от явилите се не са запознати с работата, за която кандидатстват. Те не представиха оценка за работата на досегашния ВСС. Това е като да отидеш на лекар и той да започне да те лекува, без първо да постави диагноза“, обясни Биков.

По време на брифинга бе представена и позицията на партията по въпроса със Синята зона в столицата.

„Новият регламент е безсмислен, дискриминационен и утежнява живота на хората. Наредбата е калпав инструмент“, категоричен бе общинският съветник Прошко Прошков.

Той подчерта, че е недопустимо да се налагат такси на паркиралите граждани, при положение, че на много улици липсват табели.

Особено критичен Прошков бе към идеята за служебен абонамент на фирмите и банките по централните улици. Според него този регламент е незаконен, тъй като отдаването на общинска собственост може да стане само след решение на Общински съвет и чрез търг.

Прошков заплаши, че ако не бъде премахнат този регламент, ще сезира Административния съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!