Премиерът: КЗК да се самосезира! Искам да знам кои са монополите

Последна промяна на 20 март 2013 в 13:28 1498 8

Марин Райков Снимка: БГНЕС
Марин Райков Снимка: БГНЕС

"Бих желал Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се самосезира и да даде отговори - кои са монполистите, какви картелни споразумения се взимат. Не мога да приема, че това не е направено досега", заяви премиерът Марин Райков след заседанието на Министерския съвет днес.

По повод цените на тока и вчерашните искания на EVN, придружени с ултиматум, премиерът бе категоричен, че цените на тока няма да се увеличават.

"Що се отнася до резервите, възможности се търсят, включително и в рамките на много активен диалог с ЕРП-тата. Министърът на икономиката е в постоянен контакт и с трите ЕРП-та. Диалогът с тях не е неконструктивен, а обратното. Те разбират, че трябва да бъдат положени усилия. Крайните потребители могат да бъдат абсолютно сигурни, че не се обсъжда опция за увеличаване на цените на тока", каза той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2013 в 12:15

ГЕРБ въведоха забрана за търговците на горива, които не разполагат с акцизен склад за над 10 хил. тона на територията на България да внасят горива, и по този начин затвърдиха монопола на Лукойл, тъй-като само Лукойл в България разполага с такива складове.
В края на парламентарната сесия, миналото лято Иван Иванов от Синята коалиция запита от парламентарната трибуна министър Дянков - На какво основание ГЕРБ въведоха тази забрана, след като в европейската директива се разрешава търговците на горива да ползват и акцизни складове на територията на съседни държави, а в нашия закон такова разрешение липсва?
Министър Дянков отговори, че се извинява за този пропуск, защото неговите специалисти не го били видяли?! Щели да го отстранят?! Познайте - една година след този скандал, дали герберите промениха закона?! Правилно! Не са! Така Валето Златев си остана единствения в страната производител и вносител и търговец на горива!
Плащай народе да ти дойде ума в главата! Нали ти си избра мутрите да те управляват! Сега пак да си ги избереш, да те довършат, за да не се мъчиш по-вече!

21.03 2013 в 03:06

и за да не излезе че само се критикува и не са ясни исканията ни -- конкретно по темата Енергетика , не минава това "Крайните потребители могат да бъдат абсолютно сигурни, че не се обсъжда опция за увеличаване на цените на тока" --- искаме всичко което се обсъжда по тази тема от представителите на Министерския съвет и ДКВЕР , в качеството им на представители на народа, да бъде публично документирано и излъчено , ако трябва всички да си сложите по една онлайн камера , и искаме това достатъчно сериозно, ако не бъде изпълнено ще се наложи да нахълтаме в министерския ни съвет за да осигурим изпълнението му

21.03 2013 в 02:47

Хораааа , имаме си в момента министър предстедател който очевидно се прави на глупав "Искам да знам кои са монополите"??? г-н Райнов , то верно че наскоро кацнахте с парашута , верно че и от пресата няма как да разберете истината, ама няма как да не сте чули и да не поназнайвате това онова. Под "монополи" се има впредвид много неща и основно монопола на частните партии и кръгове (част от които откровено престъпни) над държавните институции . Бас ловя че КЗК ще излезе със становище че няма "монполисти и картелни споразумения " г-н Райнов ,за времето което сте под прожекторите имайте впредвид и следната формулировка - "човек който лъже нацията се нарича национален предател"

20.03 2013 в 16:13

Като т е оставим 3 месеца на 300 лв.заплата,без право на обжалване и-веднага ще ти "просветне",
кои са монополите...А това,дето чакаш на "комисиите"да ти кажат,си е чиста загуба на време!-не,че
не го знаеш,но щото имаш много учуден вид!

20.03 2013 в 15:07

ХАХА
миличкия не знае кои са монополите.

Къде сте фенове на образованите ченгета?

20.03 2013 в 14:35

Цената на тока хич не е висока, а екстрите прибавяне към нея -зелена енергия, комбинирано производство, невзстановими разходи, пренос - високо, ниско напрежение, достъп - високо ниско напрежение. Всички тия изгъзени екстри са дело на айдутите политици, които са сътворили енергийния закон. Така че ЕРД може да се окажат и те като нас обикновенните граждани духащи супата.

20.03 2013 в 13:51

Ще почакаш, това ще остане за предизборно обещание.

20.03 2013 в 13:38

Ееее, сега на това ли да се радваме...че нямали били да увеличат цените. А какво стана с преразглеждане за ценообразуването им?