ЕС ни критикува за поевтиняването на тока

Последна промяна на 21 март 2013 в 09:36 2175 11

Гюнтер Йотингер, Снимка: Reuters
Гюнтер Йотингер, Снимка: Reuters

Енергийният еврокомисар Гюнтер Йотингер осъди начина, по който България се справя с енергийната бедност в страната, предаде БГНЕС.

Според Йотингер поевтиняването на тока не е удачен начин за подпомагане на хората, които не могат да платят сметките си.

„По-уместно е държавата да се бори с енергийната бедност чрез социални системи, като предоставя помощи на хората, които не са в състояние да си плащат за отопление и осветление, отколкото да регулира цените“, обясни пред комисията по енергетика и промишленост към Европарламента Йотингер.

Европейската комисия се ангажира да разследва причините за възникването на енергийната бедност в общността и да излезе с предложения за справянето с нея, обеща еврокомисарят.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.03 2013 в 18:36

1. За всики - не, но за част от тях - вярвам.
2. Заням, че живея в държава-клоака, но такава не я направиха обикновените редови граждани. Направиха я политиците, но пък те са на власт не защото ги е избрал същият народ, а защото много умело ни се имплантират в изборните листи. От кого ли? Виж т.1.
3. Вярвам. Не точно дрехите на клошаря, а онова,, което кошарят може да защити, ако не е клошар - природните си ресурси и земи, които част от представителите на онези удредени държави са готови да лапнат. И не само, че са готови да ги апнат, но и да изнасилят всеки гражданин, за да го постигнат. Нали затова така умело влагат в българските продажни политици.
4. За национализация не съм споменавала, а само прокуратурата да си свърши работата и да не се поддава на шантажа на разни европейски и чешки поплювковци, които смята, че само защото са в шнген, еврозоната и в северната половина на Европа, чинят нещо повече.
5. За "честните съдилища и конкурентната среда" забрави. Виж т.1, 2 и 3 и си помисли дали са нужни на някого по цялата верига... освен на народа, де, ама него никой не го бръзне за слива.

21.03 2013 в 14:56

Вярваш ли, че за всички тези нередности вина носи някой чужденец? Вярваш ли, че в една уредена държава някой ще толерира това? При нас няма добре работещи регулативни органи, полиция и съд. Вярваш ли, че всички хора могат да бъдат толкова свенливи и честни, че да не си вземат когато имат подходящи условия за това?
Виж, обиколи малко околните държави и ЕС, поговори с хората там и сама, ще усетиш че живееш в една клоака, и че за това положение само нас си можем да виним, за това колко сме прости и как се радваме простаци да ни управляват. Простаци, но и лукави, алчни хитреци, които бягат от отговорност и говорят само каквото искаш да чуеш. Вярваш ли, че някой би поискал да открадне дрехите на клошаря, или че би искал да се занимава с такъв неграмотен миризливец да му върши някаква работа? Помисли малко логично. Те хората от ЕС, които отдавна са си уредили държавите, се опитват да ни помагат поне с препоръки (понеже от известно време сме в едно семейство - бъдеща държава наречена "Европа"), а ние вместо да се замислиме или послушаме, се тикаме още по-надолу в септичната ни яма.
Какви проблеми ще ни реши тая национализация? Освен да отвори още една пробойна за крадене, друго не виждам. Та то нашите баламурници с най-основните неща в държавата не могат да се справят - честни съдилища и конкурентна среда не могат да направят!

21.03 2013 в 13:23

Този бушон доста бе (е) подсилен с парични средства от българите, щом може да си позволи да плаща по 100-ина хил.лв. заплата на мениджърите си и по няколко милиона консултантски, без да броим бам-бадева преливането на пари от една тяхна фирма в друга. То затова и "таблото се запали", иначе отдавна да беше изключил (бушона) и истината лъснала.

21.03 2013 в 12:54

Ти май не си загряла още, че ЕРП-тата са само бушон, който трябва да обере народното недоволство. Над 90% от парите, които плащаш за ток отива директно в държавните компании, където знаете как се харчат парите ни.

Когато човек не изкарва пари - има 0 лева доходи, това че ще вдигнат минималната работна заплата с 50лв. (или ще свалят цената на тока) по никакъв начин няма да го огрее. По-голям ефект за този човек ще има, ако получи помощ (някакво количество безплатен ток).

21.03 2013 в 12:35

ДА ДОЙДЕ ДА ПОЖИВЕЕ В БЪЛГАРИЯ ЙОТИНГЕР,ЗАПЛАТАТА ДА Е КАТО НАШАТА,ЖЕНА МУ ДА Е БЕЗРАБОТНА, ДА КУПУВА ОТ НАШИТЕ БУКЛУЦИ - ХРАНА-СТАРА ПЛАНИНА НА МИРО,ЦИГАНИТЕ ДА ГО ОБЕРАТ НЯКОЛКО ПЪТИ,ДА МУ СЕ СЧУПИ КОЛАТА ПО НАШИТЕ СУПЕР"МАГИСТРАЛИ АЛА БОКО" ,ДА ПЛАЩА ВОДА,ПАРНО И ТОК С ТАЗИ ЗПЛАТА И ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПИТА :КОЙ ГОСПОД МЕ НАКАЗА ДА ЖИВЕЯ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!А НИЕ ДА ГО УСПОКОЯВАМЕ ЧЕ ПАРИТЕ МУ СА ДОСТАТЪЧНО ДА ЖИВЕЕ В КОНФОРТ!!ТОВА ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИЧКИ КРИТИКАРИ ОТ ЕВРОПА,НАЧУЖД ГРЪБ ВИНАГИ ТОЯГИТЕ СА МАЛКО!!

21.03 2013 в 11:57

Този човек се изказва доста неподготвен... Ако види заплатите и пенсиите в България, ще обяви половината за имащи нужди от социални помощи... И ако на там отиват нещата (което е смешно), сигурно (както винаги) циганите ще са първите наградени, а за останалите може и да не остане...

21.03 2013 в 11:45

Не само това, ами ей по този начин гадовете и се опитват да ни накарат да плащаме де що има щуротия, която да се скрие в производствените разходи, в т.ч. и огромните консултантски, и комисионните, и свързаните фирми, и безбожно високите заплати на мениджърите, докато населението изнемогва и умира от глад.

Аман от нагли европейски чиновници - слугинаж на бизнеса!

Вчера, ако и на чешкия президент са му парели ушите (както на тоя сега), да знае, че част от горещината е и от моите благословии. Щял да си помисли за Шанген, заради отношението към ЧЕЗ? Май в България ще влезе нова степен за нахалство - нахален - по-нахален - най-нахален - чех! Абе, **** маринкин, българското население и българският пенсионер ли трябва да ви издържат чешките пенсионерчета, дето вземат 5 пъти по-високи пенсии от българите? М? Дано прокуратурата си свърши добре работата и наистина да им дръпне шалтера на тези нагли обирджии, щото не знам какво толкова ще ни сгрее Шанген, ако населението ни стои на студено и гладно зарди тех.

21.03 2013 в 11:18

"като предоставя помощи на хората, които не са в състояние да си плащат за отопление и осветление" изобщо, ама изобщо не звучи като посока за повишаване на доходите

21.03 2013 в 11:13

Примерите на Исландия и Кипър трябва да станат заразителни в ЕС. Не може богатите чичовци в "семейството" да оставят на бедните роднини само по паница боб и да се грижат най-вече как да присвоят и "обединят" малкото останало от националното богатство на страни като България, Румъния.
През последните 3-4 години все по-често тъжно-риторично се питах: абе, тия защо не му кажат на Борисов, че за ЕС не е хубаво и да има толкова бедни членове... Но тях това не ги интересува.
Пиесата "Няма да платим, няма да платим" /Дарио Фо, но може и да бъркам/ трябва да се играе от тук нататък по-активно под прозорците на Европарламента.
Общите правила и добрите намерения за благополучие са хубаво нещо, но само когато наистина отчитат всички проблеми и особености на всеки отделен член на семейството.

21.03 2013 в 11:12

Е те той това казва - да се бори държавата не в посока намаляване на цените, а в посока повишаване на доходите. Аз също съм за такава политика, но досега нищо такова не съм видял да се случва.