Предаде се един от „Опасните“

Мадлен Шишманова 10 май 2012 в 17:06 9689 0

Върбан Борисов-Боксьора. Снимка: МВР
Върбан Борисов-Боксьора. Снимка: МВР

Издирваният от МВР Върбан Борисов-Боксьора се е предал днес пред наблюдаващия разследването военен прокурор, съобщи МВР. Мой е задържан за 72 часа.

В сряда, в рамките на операция "Опасните", бяха задържани други двама участници на организираната престъпна група за въоръжени грабежи. Те бяха предадени на Военната прокуратура. Те също са задържани за 72 часа.

40-годишният Х.Г. и 42-годишният Р.Р. с прякор Човката бяха заловени при проверка на адреси в столичните квартали „Фондови жилища” и „Люлин”. Х.Г. е бивш служител на Девето РУП. През 2010 година той бе задържан за въоръжен грабеж на златарски магазин при акция „Златарите“.

Човката също е познат на полицията. Той е задържан многократно за грабежи на територията на София.

Задържаните, както и техният лидер Боксьора, са смятани за автори на поредица от въоръжени грабежи, сред които грабеж на златарско ателие в Перник и въоръжен грабеж на бижутериен магазин в столичния квартал „Младост“. Акцията „Опасните“ беше проведена в събота в столичния квартал „ Сухата река“. Тогава бяха задържани шестима мъже и една жена, сред тях полицай и военослужещ. Вчера Софийският военен съд потвърди мерките за неотклонение на задържаните в съботната акция членове на организираната престъпна група. Досъдебните производства на СДВР и ОДМВР-Перник са обединени в едно общо и ще се разследват от екип от военни следователи във Военна окръжна прокуратура – София.
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!