Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Правителството мести туризма в Пловдив

Вероника Шербанова 23 май 2012 в 17:27 1539 3

Делян Добрев:
Делян Добрев: "Пловдив е особено подходящ за алтернативни форми на туризъм". Снимка: БГНЕС, архив

Управлението на туризма се премества от София в Пловдив, реши окончателно Министерският съвет. Градът бил много подходящ за развитие на алтернативни форми на туризъм, заяви министъра на икономиката Делян Добрев. 

След промени в Устройствения правилник на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, правителството мести две от дирекциите в министерството - „Туристическа политика“ и „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ от София в Пловдив. Те ще заработят официално на 1 септември.

Промяната става заради решението за децентрализация на част от администрацията. Преместването щяло да даде по-ясна представа за нуждите на икономиката по места, каза финансовият министър Симеон Дянков. Прехвърлянето на дирекции щяло освен това да разкрие нови работни места и да намали задръстванията в столицата.

В София остава Националният туристически информационен център с трима служители. Те ще поддържат комуникация с международните организации, свързани с туризма.

„Пловдив и регионът са богато средище както на културно-исторически паметници, така и на множество СПА курорти, което ще позволи развитието на алтернативни форми на туризъм“, каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

В началото на месеца няколко от служителите заявиха, че категорично отказват да се местят в Пловдив. Дори се появиха предложения чиновниците да работят дистанционно, за да се избегне преместването на дирекциите.

Въпреки това официалното решение за преместването вече е факт. Служителите, които не пожелаят да се изселят в Пловдив, ще трябва да напуснат и ще им бъдат изплатени обезщетения, съобщиха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews