Столичен чиновник и провинция? Ама друг път...

Последна промяна на 03 май 2012 в 16:39 1358 1

Чиновници отказват да се преместят в Пловдив. Снимка: БГНЕС

Чиновници отказват да се местят заради изнасянето на агенции в провинцията, съобщи зам.-министърът на икономиката Иво Маринов по повод предстоящата децентрализация на администрацията.

Няколко служители от дейността „туризъм“ в Министерството на икономиката категорично са отказали да бъдат преместени в Пловдив. Там ще бъде прехвърлена част от туристическата дейност на министерството.

„Националният туристически информационен център ще остане в София и така дори самият ресор ще бъде разкъсан между двата града“, каза Маринов.

За служителите, които са съгласни с промените, е предвидена помощ за намиране на работа на другия член на семейството и места в детските градини за децата.

В сряда финансовият министър Симеон Дянков заяви, че реформата започва още след края на лятото.

Според него изнасянето на държавни агенции ще даде по-ясна представа за нуждите на икономиката по места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.05 2012 в 18:01

В "е-вестник" има хубав коментар за изнасянето на държавните чиновници сред народа по места. Не вярвам да се случи кой-знае-какво, освен и тук - тихо мълком - да се даде заден ход и на есен да се преместят единични канцеларии.
Но по повод вече отказалите да се местят, ще си "взема" констатация от вестника. Ами, значи тогава по места ще трябва да се назначат местни специалисти, които - обаче - тепърва да навлязат в работата. Тукашните, останали, трябва да бъдат уволнени.
Вярвате ли да стане? Ех, Бойко, Бойко, защо не вземеш да идеш в някоя телевизия за водещ на предаване като "Приказки за Лека нощ!". И без това, вече си съвсем но ТИ с медиите.